Marche

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Regione Marche
Ibukutha Ancona
Presiden Gian Mario Spacca
(The Union)
Provinsi Ancona
Ascoli Piceno
Fermo
Macerata
Pesaro e Urbino
Kotamadya 246
Wewengkon 9.694 km²
 - Urutan ke-15 (3,2 %)
Populasi (2001)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


1.470.581
ke-13 (2,6 %)
152/km²
Italy Regions Marche Map.png
Peta kang nuduhake lokasi Marche ing Italia

Marche iku region ing Italia tengah, wewatesan karo Emilia-Romagna ing lor, Tuscany lan Républik San Marino ing kulon-lor, Umbria ing kidul-kulon, Abruzzo lan Latium ing kidul-wétan, lan Segara Adriatik ing sisih wétan.

Provinsi[besut | besut sumber]

Region Marche kapérang dadi lima provinsi ya iku:

Kutha-kutha ing Marche[besut | besut sumber]

Kutha kang sing ndunungi 50,000 utawa luwih:

City Population (2006 est.)
Ancona 101,862
Pesaro 91,955
Fano 62,455
Ascoli Piceno 51,732

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Bandiera della regione Marche Italia | Provinsi ing regione Marche Bandiera della regione Marche
Ancona | Ascoli Piceno | Macerata | Pesaro e Urbino
Istituita e di prossima attuazione:Fermo