Provinsi Fermo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lokasi Fermo
Pemandangan Fermo
Fermocentro
Teater ing Aquila

Provinsi Fermo diyasa kanthi ukum Italia ing taun 2004 lan dadi provinsi kalima ing region Marche. Provinsi iki bakal wiwit lumaku ing taun 2009. Pusat administratif bakal dumunung ing kutha Fermo (pop. 35,502 ing sensus 2001). Kutha utawa (comuni), liyané antarané Porto Sant'Elpidio (22,752), Porto San Giorgio (15,869), Sant'Elpidio a Mare (15,332), lan Montegranaro (12,860).

Miturut sensus ISTAT taun 2001, 40 comuni kang direncanakaké bakal dadi provinsi anyar iki duwé padunung 166,218 lan wewengkon kang jembaré 859.51 km². Kabèh comuni iku saiki isih dumunung ing Provinsi Ascoli Piceno; pamisahan ing taun 2009 iku bakal ngurangi cacahing padunung lan wewengkon provinsi iki. Sawetara comuni liya ing Provinsi Ascoli Piceno isih nimbang-nimbang apa arep mèlu nggabung menyang provinsi anyar iku.

Komunitas[besut | besut sumber]

Komunitas ing Provinsi Fermo:

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Bandiera della regione Marche Italia | Provinsi ing regione Marche Bandiera della regione Marche
Ancona | Ascoli Piceno | Macerata | Pesaro e Urbino
Istituita e di prossima attuazione:Fermo