Provinsi Fermo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lokasi Fermo
Pemandangan Fermo
Fermocentro
Teater ing Aquila

Propinsi Fermo didegaké kanthi hukum Italia ing taun 2004 lan dadi propinsi kalima ing region Marche. Propinsi iki bakal wiwit lumaku ing taun 2009. Pusat administratif bakal dumunung ing kutha Fermo (pop. 35,502 ing sensus 2001). Kutha utawa (comuni), liyané antara liya Porto Sant'Elpidio (22,752), Porto San Giorgio (15,869), Sant'Elpidio a Mare (15,332), lan Montegranaro (12,860).

Miturut sensus ISTAT taun 2001, 40 comuni kang direncanakaké bakal dadi propinsi anyar iki nduwèni padunung 166,218 lan wewengkon kang jembaré 859.51 km². Kabèh comuni iku saiki isih dumunung ing Propinsi Ascoli Piceno; pamisahan ing taun 2009 iku bakal ngurangi cacahing padunung lan wewengkon propinsi iki. Sawetara comuni liya ing Propinsi Ascoli Piceno isih nimbang-nimbang apa arep melu nggabung menyang propinsi anyar iku.

Komunitas[besut | besut sumber]

Komunitas ing Propinsi Fermo:

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Propinsi Fermo

Bandiera della regione Marche Italia | Provinsi ing regione Marche Bandiera della regione Marche
Ancona | Ascoli Piceno | Macerata | Pesaro e Urbino
Istituita e di prossima attuazione:Fermo


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Fermo&oldid=1024966"