Niccolò Machiavelli

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Niccolò Machiavelli
Santi di Tito - Niccolo Machiavelli's portrait headcrop.jpg
Lair 3 Mei 1469
Florence, Italia
Pati 21 Juni 1527
Florence, Italia
Pakarya Filsuf, penulis, diplomat, pulitikus
Gènre Renaissance philosophy, Realisme, Classical Republicanism
Subyèk Pulitik, teori militer, sejarah

Niccolò Machiavelli (3 Mei 146921 Juni 1527) iku diplomat lan pulitikus Italia kang uga sawijining filsuf. Minangka ahli téori, Machiavelli dadi figur utama jroning realitas téori pulitik, panjenengané dikurmati ing Éropah wektu jaman Renaisans. Loro bukuné kang misuwur, Discorsi sopra la prima deca di Tito Livio (Diskursus tentang Livio) lan Il Principe (Sang Pangeran), wiwitané ditulis minangka pengarepan kanggo ndandani kahanan pamaréntahan ing Italia Lor, nuli dadi buku umum bab pulitik ing mangsa iku.

Il Principe, utawa Sang Pangeran mratélakaké tindhakan kang bisa utawa kudu dilakoni déning sawenèh wong kanggo nggayuh lan mempertahankan kakuasaan.

Jeneng Machiavelli, banjur diasosiasèkaké karo bab kang èlèk, nggawé halal cara apa waé kanggo nggayuh tujuan. Wong kang nglakoni tindhakan kaya mangkéné banjur diarani Makiavelis.

"Niccolò Machiavelli"

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]