Niccolò Machiavelli

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Niccolò Machiavelli
Santi di Tito - Niccolo Machiavelli's portrait headcrop.jpg

Lair 3 Mei 1469
Florence, Italia
Pati 21 Juni 1527
Florence, Italia
Pakaryan Filsuf, penulis, diplomat, politikus
Genre Sastra Renaissance philosophy, Realisme, Classical Republicanism
Subyèk Politik, teori militer, sejarah

Niccolò Machiavelli (3 Mei 146921 Juni 1527) kuwi diplomat lan politikus Italia kang uga sawijining filsuf. Minangka ahli téori, Machiavelli dadi figur utama jroning realitas téori politik, panjenengané dikurmati ing Eropah wektu jaman Renaisans. Loro bukuné kang misuwur, Discorsi sopra la prima deca di Tito Livio (Diskursus tentang Livio) lan Il Principe (Sang Pangeran), wiwitané ditulis minangka pengarepan kanggo ndandani kahanan pamaréntahan ing Italia Lor, nuli dadi buku umum bab politik ing mangsa iku.

Il Principe, utawa Sang Pangeran mratélakaké tindhakan kang bisa utawa kudu dilakoni déning sawenèh wong kanggo nggayuh lan mempertahankan kakuasaan.

Jeneng Machiavelli, banjur diasosiasèkaké karo bab kang èlèk, nggawé halal cara apa waé kanggo nggayuh tujuan. Wong kang nglakoni tindhakan kaya mangkéné banjur diarani Makiavelis.


"Niccolò Machiavelli"

Delengen uga[sunting | Owah sumber]

Pranala jaba[sunting | Owah sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.