Pamisahan kakuwasan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pamisahan kakuwasan uga kerep disebut kanthi istilah trias politica, iku idé yèn pamaréntahan berdaulat kudu dipisahaké antara loro utawa luwih kesatuan kuwat sing bébas, kanggo nyegah sawijining wong utawa klompok nduwèni kakuwasan sing kakèhan.

Biasané kakuwasan mau dipisah dadi kakuwasan eksekutif, legislatif lan yudikatif.

Pranala jaba[besut | besut sumber]