Pamisahan kakuwasan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pamisahan kakuwasan uga kerep disebut kanthi istilah trias politica, kuwi sawijining idé yèn pamaréntahan berdaulat kudu dipisahaké antara loro utawa luwih kesatuan kuwat sing bébas, kanggo nyegah sawijining wong utawa klompok nduwèni kakuwasan sing kakèhan.

Biasané kakuwasan mau dipisah dadi kakuwasan eksekutif, legislatif lan yudikatif.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]