Pamisahan kakuwasan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pamisahan kakuwasan uga kerep disebut kanthi istilah trias politica, iku idé yèn pamaréntahan berdaulat kudu dipisahaké antara loro utawa luwih kesatuan kuwat sing bébas, kanggo nyegah sawijining wong utawa golongan duwé kakuwasan sing kakèhan.

Lumrahé kakuwasan mau dipisah dadi kakuwasan èksekutif, lègislatif lan yudhikatif.

Pranala njaba[besut | besut sumber]