Legislatif

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Legislatif iku badan deliberatif pamaréntah kanthi kuwasa gawé hukum. Legislatif dikenal kanthi sawetara jeneng, ya iku parlemen, konggrès, lan asembli nasional. Jroning Sistem parlemèntèr, legislatif minangka badan paling dhuwur lan nunjuk eksekutif. Jroning Sistem presidensiil, legislatif minangka cabang pamaréntahan sing padha, lan bébas, saka eksekutif. Minangka tambahan, legislatif biasané unduwèni kakuwasan kanggo ngunggahaké pajek lan nyusun budget. Legislatif uga kadhangkala nulis perjanjèn lan mutusaké perang.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Legislatif&oldid=966047"