Legislatif

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Legislatif iku badan deliberatif pamaréntah kanthi kuwasa gawé hukum. Legislatif dikenal kanthi sawetara jeneng, ya iku parlemen, konggrès, lan asembli nasional. Sajeroning Sistem parlemèntèr, lègislatif minangka badan paling dhuwur lan nunjuk èksekutif. Sajeroning Sistem presidensiil, lègislatif minangka cabang pamaréntahan sing padha, lan bébas, saka èksekutif. Minangka tambahan, lègislatif racaké unduwèni kakuwasan kanggo ngunggahaké pajek lan nyusun budget. Legislatif uga kadhangkala nulis perjanjèn lan mutusaké perang.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]