Legislatif

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Legislatif iku badan deliberatif pamaréntah kanthi kuwasa gawé hukum. Legislatif dikenal kanthi sawatara jeneng, yaiku parlemen, konggrès, lan asembli nasional. Sajeroning Sistem parlemèntèr, lègislatif minangka badan paling dhuwur lan nunjuk èksekutif. Sajeroning Sistem presidensiil, lègislatif minangka cabang pamaréntahan sing padha, lan bébas, saka èksekutif. Minangka tambahan, lègislatif racaké unduwèni kakuwasan kanggo ngunggahaké pajek lan nyusun budget. Legislatif uga kadhangkala nulis perjanjèn lan mutusaké perang.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]