Legislatif

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Legislatif kuwi badan deliberatif pamaréntah kanthi kuwasa gawé hukum. Legislatif dikenal kanthi sawetara jeneng, yaiku parlemen, konggrès, lan asembli nasional. Jroning Sistem parlemèntèr, legislatif minangka badan paling dhuwur lan nunjuk eksekutif. Jroning Sistem presidensiil, legislatif minangka cabang pamaréntahan sing padha, lan bébas, saka eksekutif. Minangka tambahan, legislatif biasané unduwèni kakuwasan kanggo ngunggahaké pajek lan nyusun budget. Legislatif uga kadhangkala nulis perjanjèn lan mutusaké perang.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Legislatif&oldid=815054"