Eksekutif

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Eksekutif iku cabang kakuwasan uatawa pamaréntahan sing kajibah ngleksanakaké, utawa nglakokaké hukum. Figur paling senior sacara de facto jroning sawijining eksekutif ya iku kepala pamaréntahan. Eksekutif bisa ngrujuk marang administrasi, jroning sistem presidensiil, utawa minangka pamaréntah, jroning sistem parlementer.

Sistem pamaréntahan[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Eksekutif&oldid=1102853"