Eksekutif

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Eksekutif iku cabang kakuwasan uatawa pamaréntahan sing kajibah nindakaké, utawa nglakokaké hukum. Figur paling senior kanthi de facto sajeroning siji èksekutif yaiku kepala pamaréntahan. Eksekutif bisa ngrujuk marang administrasi, sajeroning sistem presidensiil, utawa minangka pamaréntah, sajeroning sistem parlementer.

Sistem pamaréntahan[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]