Pratélaning sujana pulitik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pratélan èlmuwan pulitik ing ngisor iki minangka pratélan èlmuwan pulitik ing donya, nanging sawetara tokoh uga misuwur minangka filsuf. Pratélan iki digawé kanthi urutan taun lair kanggo nuduhaké arah lan prabawa tumrap pamikiran pulitiké.

Jaman kuna, tengahan lan wiwitan jaman modernis

Jaman modern (lair sadurungé abad ka-19)

Lair ing abad ka-19

Lair ing abad ka-20

Liyané: Pérangan iki kanggo wong kang isih dadi rembugan kalebu apa ora sajeroning pratélan. Statusé minangka filsuf lan filsuf pulitik diverifikasi nanging isih ana kontroversi :