Dante Alighieri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dante Alighieri
Dante-alighieri.jpg
Lukisan foto Dante déning Giotto di Bondone ing abad kaping 14
Lair (1265-05-14)14 Mèi 1265
Florence, Italia
Pati 13 Sèptèmber 1321(1321-09-13) (umur 56)
Ravenna, Italia
Pakarya Pejabat, Penyair
Bangsa Italia

Durante degli Alighieri, langkung dipunkenal minangka Dante, (29 Mei 126513/14 September 1321) punika panyair saking Firenze, Italia. Karya paling agengipun, la Divina Commedia (The Divine Comedy), dipunanggep minangka salah satunggiling karya literatur paling ageng ing Éropah ing Zaman Pertengahan, lan arupi dhasar basa Italia modhèrn. Dante Alighieri Society, dipundegaken ing Italia taun 1889, nglajengaken upados pangembangan budaya lan basa Italia ing saindhenging donya atas asmanipun.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dante_Alighieri&oldid=1088979"