Galileo Galilei

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Galileo Galilei
Galileo.arp.300pix.jpg
Portrait Galileo Galilei déning Giusto Sustermans
Lair (1564-02-15)15 Fèbruari 1564[1]
Pisa,[1] Duchy of Florence, Itali
Pati 8 Januari 1642(1642-01-08) (umur 77)[1]
Arcetri,[1] Grand Duchy of Tuscany, Itali
Padunungan Grand Duchy of Tuscany, Itali
Bangsa Itali
Alma mater University of Pisa
Kondhang ing Kinematics
Dinamika
Telescopic observational astronomy
Heliocentrism
Wong tuwa(s) Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:TableTools' not found.
Karièr ngèlmiah
Babagan Astronomi, Fisika lan Matematika
Institutions University of Pisa
University of Padua
Juru pamrayoga Ostilio Ricci[2]
Mahasiswa wigati Benedetto Castelli
Mario Guiducci
Vincenzio Viviani[3]
Tandha tangan
Galileo Signature.svg
Cathetan
Bapanipun punika musisi Vincenzo Galilei. Garwanipun Marina Gamba lan Maria Celeste punika salah satunggil putrinipun Galileo.

Galileo Galilei (Pisa, Italia, 1564 - 1642) punika satunggiling ngèlmuwan Italia. Piyambakipun ingkang manemokaken gaya gravitasi bumi kaliyan ingkang mangawruhi manawi planit punika sanès lintang. Ing basa Yunani, planit punika tegesipun "lintang nyasar".

Karyanipun ingkang misuwur judulipun Sidereus nuncius (1610) kaliyan Dialogo (1632).

Uga delengen liyané[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d O'Connor, J. J.; Robertson, E. F. "Galileo Galilei". The MacTutor History of Mathematics archive. University of St Andrews, Scotland. Dijupuk 2007-07-24.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)
  2. ^ F. Vinci, Ostilio Ricci da Fermo, Maestro di Galileo Galilei, Fermo, 1929.
  3. ^ http://genealogy.math.ndsu.nodak.edu.id.php?id=134975
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.