Moncalieri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Moncalieri view.
Comune di Moncalieri
Negara Flag of Itali Italia
Region Piedmont
Provinsi {{{provinsi}}}
Walikutha Lorenzo Bonardi
Area 47 km2 (18 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 45°0′N 07°41′E / 45.000°N 7.683°E / 45.000; 7.683
Gentilic Moncalieresi
Kodhe Telepon 050
Kodhe Pos 56100
Patron Beato Bernardo
 - Day July 15
Regions of Italy.svg
Red pog.svg

Location of Moncalieri in Italy
Website: www.comune.moncalieri.to.it

Moncalieri iku sawijining kutha kang sing ndunungi udakara 55,000, dumunung sangang kilomèter sisih kidul Torino, Provinsi Torino, Region Piemonte, Italia. Misuwur anané bètèng kang diwangun ing abad angka 12 lan digedhèkaké ing abad angka 15. Bèntèng mau banjur dadi pura favorité Maria Clotilde lan Victor Emmanuel II saka Italia. Wangunan mau minangka péranganing warisan donya, Residences of the Royal House of Savoy.

Sajarah[besut | besut sumber]

Moncalieri diyasa taun 1228 déning sawetara sing ndunungi Testona (saiki frazione saka comune Moncalieri), minangka papan kanggo ndhelik saka serangan Chieri.

Moncalieri castle.

Tokoh[besut | besut sumber]

Kutha kembar[besut | besut sumber]



Eropah | Italia | Piemonte
Alessandria | Asti | Biella | Cuneo | Novara | Torino | Verbano-Cusio-Ossola | Vercelli