Paskah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Paskah
Auferstehung Christi.jpg
DipèngetiMayoritas umat Kristen
JinisKristen
AncasNgrayakaké Yesus (Isa Almasih) wungu saka séda.
KaraméanKebaktian gréja, bujana kulawarga, golèk endhog Paskah kanggo bocah-bosah lan mènèhi bebungah kanggo wong diwasa (mligi ing AS lan Kanada)
PèngetanDonga, donga pasa, donga sawengi nutuk (mligi tradhisi Wétan), kebaktian ésuk (mligi tradhisi Protèstan AS)
TanggalVariabel, Variabel, date of EasterCithakan:Infobox holiday/wd
Tanggal ing 2019date missing (please add)
GegayutanPaskah Yahudi, Pra-Paskah:Rebo Awu, Minggu Palem; Minggu Suci: Kemis Putih, Jemuah Adi, Setu Suci; Mékrad Dalem Yésus, Pentakosta, Minggu Trinitas, lan Corpus Christi ing wuriné.

Paskah (Yunani: Πάσχα utawa Paskha[1]) iku riyaya paling wigati sajeroning taun liturgi gréjawi Kristen. Tumrap umat Kristen, Paskah identik karo Yesus, kang déning Paulus sinebut "cempé Paskah"; jemaat Kristen nganti saiki percaya yèn Yesus disalibaké, séda lan dikubur[a], lan ing dina katelu[b] wungu saka antarané wong mati. Paskah ngrayakaké dina wungu Dalem mau lan minangka riyaya kang paling wigati amarga mèngeti prastawa kang paling sakral sajeroning uripé Yesus.

Réferènsi[besut | besut sumber]