Paskah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paskah
Paskah
Dirayakaké Mayoritas umat Kristen
Jinis Kristen
Makna Ngrayakaké Yesus (Isa Almasih) wungu saka séda.
Prayaan Kebaktian gréja, bujana keluwarga, golèk endhog Paskah kanggo bocah-bosah lan mènèhi hadhiah kanggo wong diwasa (khususé ing AS lan Kanada)
Kagiatan Donga, donga pasa, donga sawengi nutuk (mliginé tradhisi Wétan), kebaktian ésuk (khususé tradhisi Protestan AS)
Magepokan karo Paskah Yahudi, Pra-Paskah:Rebo Awu, Minggu Palem; Minggu Suci: Kemis Putih, Jemuah Adi, Setu Suci; Mékrad Dalem Yésus, Pentakosta, Minggu Trinitas, lan Corpus Christi ing wuriné.

Paskah (basa Yunani: Πάσχα utawa Paskha[1]) iku riyaya paling wigati jroning taun liturgi gréjawi Kristen. Tumrap umat Kristen, Paskah identik karo Yesus, sing déning Paulus disebut minangka "cempé Paskah"; jemaat Kristen nganti saiki percaya yèn Yesus disalibaké, séda lan dikubur[a], lan ing dina katelu[b] wungu saka antarané wong mati. Paskah ngrayakaké dina wungu Dalem kasebut lan minangka riyaya sing paling wigati amarga mèngeti prastawa sing paling sakral jroning uripé Yesus.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paskah&oldid=823715"