Endhog Paskah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Endhog Paskah

Endhog Paskah ingkang dipundum nalika dinten riyaya Paskah sejatosipun boten kalebet tradhisi gréja utawi Kristen. [1]Wonten negari Eropa wonten tradhisi kangge ngrayakaken musim-musim.[1] Dewa musim Semi, ingkang asmanipun "Eostre" menika dewa ingkang dipunsembah nalika perayaan "vernal equinox".[1] Nama dewa menika lajeng dipunanggé nama dinten Paskah inggih menika Easter wonten ing basa Inggris.[1]Musim semi menika ugi dados pratandha taun ingkang enggal ing negara ingkang nggadhahi sekawan musim menika.[1] Nalika abad-abad ingkang sepindhahan, tradhisi menika boten saged dipunéwahi amargi dinten riyaya paskah menika biyasanipun dipunrayakaken nalika musim semi.[1] Perayaan musim semi menika dipunpéngeti kanthi gumbira amargi ninggalaken musim dingin ingkang beku amargi mboten wonten tetuwuhan ingkang tuwuh.[1] Musim dingin dianggep sepi saha mati.[1] Amargi kathah tetanduran ingkang sami tuwuh saha kathah sekar ingkang sami mekar, saha kahanan ingkang gumbira ndadosaken kahanan menika jumbuh kangge maringi hadiyah tumprap kanca saha sedulur. [1] Tradhisi mbagekaken endhog Paskah lajeng dipuntampi kaliyan greja, menika amargi kanggé mengeti musim semi ugi amargi endhog Paskah menika nggambaraken kauripan utawi wiji ingkang mangke bakal tuwuh lan ngrembaka ing kauripan.[1] Endhog Paskah kathah ingkang dihias nganggé werna-werna. Werna abrit menika kanggé simbol rahipun Kristus déné werna ijo menika kangge simbol tunas-tunas énggal ingkang wiwit tuwuh nalika musim semi.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id)paskah.sabda.org(dipunundhuh tanggal 16 September 2011)
  2. ^ (id)sejarah.kompasiana.com(dipunundhuh tanggal 16 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Endhog_Paskah&oldid=832825"