Kabupatèn Situbanda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kabupatèn Situbandha)
Jump to navigation Jump to search
Situbandha
كَبُڤَتَينْ سِتُبَونْضَ
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦱꦶꦠꦸꦧꦤ꧀ꦝ
Kabupatèn
Official seal of Situbandha كَبُڤَتَينْ سِتُبَونْضَ ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦱꦶꦠꦸꦧꦤ꧀ꦝ
Lambang
Sesanti: Memayu Hayuning Tirta
ꦩꦼꦩꦪꦸꦲꦪꦸꦤꦶꦁꦠꦶꦂꦠ
Pernahé Situbandha ing Jawa Wétan
Pernahé Situbandha ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Kutha krajan Situbandha
Pamaréntahan
 • Bupati Dadang Wigiarto
 • Wakil Bupati Yoyok Mulyadi
Laladan
 • Gunggung 1,669.87 km2 (644.74 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2015)
 • Gunggung 669.713,00
 • Pepadhet 40,000/km2 (100,000/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Madura, Jawa lan liya-liya
 • Basa Madura, Jawa lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu,Buddha, Kong Hu Cu
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 338
Plat montor P
Situs wèb www.situbondokab.go.id
(ing basa Indonésia)
Pantai Pasir Putih taun 1920-an.
Kantor bupati Situbondo taun 1927–1929

Kabupatèn Situbanda (Pegon: كَبُڤَتَينْ سِتُبَونْضَ, Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦦꦤꦫꦒ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Situbandha iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.669,87 km².

Géografis[besut | besut sumber]

Kabupatèn Situbanda iku kabupatèn ing Jawa Wétan sing kaloka kanthi sebutan Laladan Wisata Pasir Putih sing dunungé antarané 7° 35’-7° 44’ Lintang Kidul dan 113° 30’ – 114° 42’ Bujur Wétan. Kabupatèn Situbanda wewatesan karo Selat Madura ing sisih lor, sisih wétan wewatesan karo Selat Bali, sisih kidul wewatesan karo Kabupatèn Bandawasa lan Kabupatèn Banyuwangi, sarta sisih kulon wewatesan karo Kabupatèn Prabalingga. Jembar wewengkon Kabupatèn Situbanda ana 1.638,50 km² utawa 163.850 hèktar, lan wanguné dawa saka kulona mangétan kurang luwih 150 km. Pasisir lor lumrahé wujud dhataran cendhèk lan ing sisih kidul wujud dhataran dhuwur.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Situbanda ketata sajeroning 17 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan