Kabupatèn Pamekasan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pamekasan
كَبُڤَتَينْ ڤَمٚكَسَنْ
Kabupatèn
Official seal of Pamekasan كَبُڤَتَينْ ڤَمٚكَسَنْ
Lambang
Sesanti: Jawa Madu Ganda Magesti Tunggal
Madura Mekkas Jatna Paksa Jenneng Dibbi
Pernahé Pamekasan ing Jawa Wétan
Pernahé Pamekasan ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Kutha krajanPamekasan
Pamaréntahan
 • BupatiDrs. H. Achmad Syafii Yasin, M.Si
 • Wakil BupatiDrs. H. Kholil Asy'ari
Laladan
 • Gunggung732.85 km2 (282.95 sq mi)
Cacah warga
 • Gunggung818,662
 • Pepadhet1,100/km2 (2,900/sq mi)
Bebrayan
 • WongMadura, Jawa, dll
 • BasaMadura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Hindu, Katulik, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 324
Plat montorM
Situs wèbwww.pamekasankab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Pamekasan iku kabupatèn ing Jawa Wétan tegesé ing Pulo Madura, kutha Pamekasan iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 732,85 km² utawa---hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

kabupatèn Pamekasan ketata saking 13 kacamatan, 11 kalurahan lan 178 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

  1. Batu Marmar
  2. Galis
  3. Kadur
  4. Larangan
  5. Pademawu
  6. Pakong
  7. Palengaan
  8. Pamekasan
  9. Pasean
  10. Pegantenan
  11. Proppo
  12. Tlanakan
  13. Waru

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan