Kabupatèn Tulungagung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Tulungagung
كَبُڤَتَينْ تُلُڠْاَڬُڠ
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦠꦸꦭꦸꦁ꧀ꦲꦒꦸꦁ
Kabupatèn
Lambang-tulungagung.png
Lambang
Sesanti: Ayem Tentrem Mulyo lan Tinoto
ꦄꦪꦼꦩ꧀ꦠꦼꦤ꧀ꦠꦉꦩ꧀ꦩꦸꦭꦺꦾꦴꦭꦤ꧀ꦠꦶꦤꦺꦴꦠꦺꦴ
Locator kabupaten tulungagung.png
Pernahé Tulungagung ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Dina Dadi 18 November 1205
Kutha krajan Tulungagung
Pamaréntahan
 • Bupati Dr. H. Jariyanto, M. Si. (Pelaksana Tugas)
Laladan
 • Gunggung 1,055.65 km2 (407.59 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2015)
 • Gunggung 1,040,490
 • Pepadhet 990/km2 (2,600/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • Basa Jawa, Madura lan Indonesia
 • Kepercayan Islam 97.37%
Kristen Protestan 1.57%
Katulik 0.76%
Buddha 0.23%
Hindu 0.07%
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 355
Plat montor AG
Situs wèb www.tulungagung.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Tulungagung (Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦠꦸꦭꦸꦁ꧀ꦲꦒꦸꦁ, Pegon: كَبُڤَتَينْ تُلُڠْاَڬُڠ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Tulungagung iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.055,65 km².

Géografi[besut | besut sumber]

1110 43'-1120 07' Bujur wétan lan 70 51'-080 18' Lintang kidul

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Tulungagung katata sajeroning 19 kacamatan, 14 kalurahan lan 257 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Kagunan, budaya, lan tradisi[besut | besut sumber]

Panganan lan plesiran[besut | besut sumber]

Perkebunan tèh ing Penampean (taun 1938)

Jajanan kas saking kabupatèn Tulungagung antarané: jenang sabun, kacang shanghai, giti, jongkong, ireng-ireng, sredeg, cenil, plenggong lan liyané. Ing Tulungagung uga ana wédang kas ya iku: wédang jahé seré, dhawet caon, rujak uyub, beras kencur.
Panganan Khas liyané:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan