Kabupatèn Tulungagung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Tulungagung
Lambang Tulungagung.jpg
Lambang Tulungagung
Motto: Guyub Rukun
Dina Dadi: Jemuah Pahing, 18 Nopember 1205
Kutha krajan: Kutha Tulungagung
Bupati: Syahri Mulyo, S.E., M.Si.
Wakil Bupati: Drs. H. Maryoto Birowo, M.M.
Jembar
 - Total:

1.055,65 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

19 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

1.024.034 (2008)

891

Suku bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: basa Jawa lan basa Indonésia

Kabupatèn Tulungagung iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Tulungagung iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 1.055,65 km².

Geografis[besut | besut sumber]

1110 43' - 1120 07' Bujur wétan lan 70 51' - 080 18' Lintang kidul

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Tulungagung katata jroning 19 kacamatan, 14 kalurahan lan 257 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Seni, budaya, lan tradisi[besut | besut sumber]

Panganan lan plesiran[besut | besut sumber]

Perkebunan tèh ing Penampean (taun 1938)

Jajanan khas saking kabupatèn Tulungagung antarané: jenang sabun, kacang shanghai, giti, jongkong, ireng-ireng, sredeg, cenil, plenggong lan liyane. Ing Tulungagung uga ana wédang khas ya iku: wédang jahé seré, dhawet caon, rujak uyub, beras kencur.
Panganan Khas liyané:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Jawa Wetan