Kutha Blitar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kutha Blitar
Lambang Kota Blitar.jpg
Lambang Kutha Blitar
Motto: Kridha Hangudi Jaya
Locator kota blitar.png
Tanggal lair 1 April 1906
Walikutha H. Djarot Saiful Hidayat
Wakil walikutha H. Endro Hermono
Jembar
 - Sedayanipun

32,578 km2
Kacamatan
 - Kathahipun

3
Padunung
 - Sedayanipun
 - Kapadhetan

128.255 (2005)
3.875 wong/km2
Suku bangsa Jawa
Agama Islam, Protèstan, Katulik, Kajawèn, Hindhu lan Buda
Basa Basa Jawa lan basa Indonésia

Kutha Blitar inggih punika salah sawijining kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawetawis 32,578 km pasagi. Bung Karno, Présidhèn Républik Indonésia ingkang kapisan, kasarékaken ing kutha punika.

Géografi[besut | besut sumber]

Kutha Blitar mapan ing 112.14" ngantos 112.28" bujur wétan lan 8.2" ngantos 8.10" lintang kidul.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Blitar kaperang dados 3 kacamatan, inggih punika:

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Jawa Wétan