Kutha Blitar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Blitar
كَوتَ بلِتَرْ
ꦑꦸꦛ​ꦨ꧀ꦭꦶꦠꦂ
Kutha
Lambang Kota Blitar.jpeg
Lambang
Sesanti: Kridha Hangudi Jaya
ꦏꦿꦶꦝꦲꦔꦸꦢꦶꦗꦪ
Locator kota blitar.png
Pernahé Blitar ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi1 April 1906
Pamaréntahan
 • WalikuthaMuhammad Samanhudi Anwar, S.H., M.M.
 • Wakil WalikuthaDrs. H. Santoso, M.Pd.
Laladan
 • Gunggung32,58 km2 (1,258 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2010)
 • Gunggung131,968
 • Pepadhet41/km2 (100/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • BasaJawa, Madura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 342
Plat montorAG
Situs wèbwww.blitarkota.go.id
(ing basa Indonésia)

Kutha Blitar (Carakan: ꦑꦸꦛ​ꦨ꧀ꦭꦶꦠꦂ, Pegon: كَوتَ بلِتَرْ), inggih punika salah sawijining kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 32,58 km pasagi. Bung Karno, Présidhèn Républik Indonésia ingkang kapisan, kasarékaken ing kutha punika.

Géografi[besut | besut sumber]

Kutha Blitar mapan ing 112.14" ngantos 112.28" bujur wétan lan 8.2" ngantos 8.10" lintang kidul.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Blitar kapérang dados 3 kacamatan, inggih punika:

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Jawa Wétan