Kutha Blitar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Blitar
كَوتَ بلِتَرْ
ꦑꦸꦛ​ꦨ꧀ꦭꦶꦠꦂ
Kutha
Lambang Kota Blitar.jpeg
Lambang
Sesanti: Kridha Hangudi Jaya
ꦏꦿꦶꦝꦲꦔꦸꦢꦶꦗꦪ
Locator kota blitar.png
Pernahé Blitar ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Dina Dadi 1 April 1906
Pamaréntahan
 • Walikutha Muhammad Samanhudi Anwar, S.H., M.M.
 • Wakil Walikutha Drs. H. Santoso, M.Pd.
Laladan
 • Gunggung 32,58 km2 (1,258 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2010)
 • Gunggung 131,968
 • Pepadhet 41/km2 (100/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • Basa Jawa, Madura lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Katulik, Buddha, Hindu
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 342
Plat montor AG
Situs wèb www.blitarkota.go.id
(ing basa Indonésia)

Kutha Blitar (Carakan: ꦑꦸꦛ​ꦨ꧀ꦭꦶꦠꦂ, Pegon: كَوتَ بلِتَرْ), inggih punika salah sawijining kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 32,58 km pasagi. Bung Karno, Présidhèn Républik Indonésia ingkang kapisan, kasarékaken ing kutha punika.

Géografi[besut | besut sumber]

Kutha Blitar mapan ing 112.14" ngantos 112.28" bujur wétan lan 8.2" ngantos 8.10" lintang kidul.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Blitar kapérang dados 3 kacamatan, inggih punika:

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Jawa Wétan