Kabupatèn Bangkalan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Bangkalan
كَبُڤَتَينْ بَڠْكَلَانْ
Kabupatèn
Lambang Bangkalan.jpg
Lambang
Sesanti: Cipta Indra Çakti Dharma
Locator kabupaten bangkalan.png
Pernahé Bangkalan ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Kutha krajan Bangkalan
Pamaréntahan
 • Bupati Muhammad Makmun Ibnu Fuad, S.E.
 • Wakil Bupati Ir. H. Mondir Rofi'i
Laladan
 • Gunggung 1.260,14 km2 (0.48.654 sq mi)
Cacah warga
 • Gunggung 945.425
 • Pepadhet 750/km2 (1,900/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Madura, Jawa, dll
 • Basa Madura lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Hindu, Katulik, Buddha
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 31
Plat montor M
Situs wèb www.bangkalankab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Bangkalan (Pegon: بَڠْكَلَنْ/بَڠْكَلَانْ) iku kabupatèn ing Jawa Wétan tegesé ing Pulo Madura, kutha Bangkalan iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.260.14 m2, kanthi sing ndunungi 945.425 jiwa [1].

Géografi[besut | besut sumber]

112-113 Bujur wétan, 6-7 Lintang kidul.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bangkalan ketata saking 18 kacamatan,---kalurahan lan---désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]