Kabupatèn Madiun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kabupatèn Madhiun)
Jump to navigation Jump to search
Madhiun
كَبُڤَتَينْ مَضِيُنْ
ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦝꦶꦪꦸꦤ꧀
Kabupatèn
Lambang Madiun.jpg
Lambang
Locator kabupaten madiun.png
Pernahé Madhiun ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Dina Dadi 18 Juli 1568 M
Kutha krajan Mejayan[1]
Pamaréntahan
 • Bupati Muhtarom, S.Sos.
 • Wakil Bupati Drs. H. Iswanto, M.Si.
Laladan
 • Gunggung 1.010,86 km2 (0.39.030 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2015)
 • Gunggung 861.886
 • Pepadhet 850/km2 (2,200/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa
 • Basa Jawa lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Hindu, Katulik, Buddha
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 351
Plat montor AE
Situs wèb www.madiunkab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Madhiun (Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦩꦝꦶꦪꦸꦤ꧀, Pegon: كَبُڤَتَينْ مَضِيُنْ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, Mejayan iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.010,86 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Wates[besut | besut sumber]

Sisih lor wewatesan karo kabupatèn Magetan lan kabupatèn Ngawi, sisih kidul ana kabupatèn Panaraga lan kabupatèn Pacitan, sisih wétan ana kabupatèn Kadhiri, lan sisih kulon arah Magetan lan sak terusé wewatesan karo Jawa Tengah.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Madhiun iku katata sajeroning 15 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

  1. Balerejo
  2. Dagangan
  3. Dolopo
  4. Geger
  5. Gemarang
  6. Jiwan
  7. Kare
  8. Kebonsari
  9. Madhiun
  10. Mejayan
  11. Pilangkenceng
  12. Saradan
  13. Sawahan
  14. Wanaasri
  15. Wungu

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. Peraturan Pemerintah Nomor 52 Tahun 2010 tentang Pemindahan ibu kota Kabupaten Madiun dari wilayah Kota Madiun ke wilayah Kecamatan Mejayan, Kabupaten Madiun, Provinsi Jawa Timur