Kabupatèn Madhiun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Madhiun
Lambang Madiun.jpg
Lambang Madhiun
Sesanti: ""
250px
Dina Dadi: 18 juli 1568
Kutha krajan: Kutha Madiun
Bupati: R.H. Djunaedi Mahendra
Wakil Bupati:
Jembar
 -Total:

1.009,05 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

15 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-657.000 (2003)
+/-651 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: basa Jawa lan basa Indonésia

Kabupatèn Madhiun iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Madhiun iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.009,05 km² utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Wates[besut | besut sumber]

Sisih lor wewatesan karo kabupatèn Magetan lan kabupatèn Ngawi, sisih kidul ana kabupatèn Panaraga lan kabupatèn Pacitan, sisih wétan ana kabupatèn Kadhiri, lan sisih kulon arah Magetan lan sak terusé wewatesan karo Jawa Tengah.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Madhiun iku katata sajeroning 15 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]