Kabupatèn Pasuruan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kaca iki ngenani kabupatèn ing Jawa Wétan. Kanggo panggunaan liyané, pirsani Pasuruan (disambiguasi).
kabupatèn Pasuruan
Lambang Pasuruan.jpg
Lambang Pasuruan
Motto: "---"
Gambar:Locator kabupatèn pasuruan.png
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Pasuruan
Bupati: H. Jusbakir Aldjufri
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

1.474 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

24 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.369.295 jiwa
+/- 1.190 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: basa Jawa lan basa Indonésia

Kabupatèn Pasuruan iku kabupatèn ing Jawa Wétan, Kutha Pasuruan iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, lan liya-liyane. Luas wewengkon kabupatèn iki ± 1.474 km² utawa 147.401,50 hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

112030' - 113030' Bujur wetan lan 7030' - 8030' Lintang kidul

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

kabupatèn Pasuruan ketata saking 24 kacamatan, 24 kalurahan lan 341 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Jawa Timur

Cithakan:Kabupatèn Pasuruan