Kabupatèn Pasuruan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Pasuruan
كَبُڤَتَينْ ڤَسُرُاَنْ
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦥꦱꦸꦫꦸꦲꦤ꧀
Kabupatèn
Lambang Pasuruan.jpg
Lambang
Sesanti: Guna Karya Sarana Bhakti
ꦒꦸꦤꦏꦂꦪꦱꦫꦤꦧ꧀ꦲꦏ꧀ꦠꦶ
Locator kabupaten pasuruan.png
Pernahé Pasuruan ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Dina Dadi 18 September 1083
Kutha krajan Bangil
Pamaréntahan
 • Bupati H. M. Irsyad Yusuf, S.E, M.M.A.
 • Wakil Bupati H. M. Riang Kulup Prayudha
Laladan
 • Gunggung 1,474 km2 (569 sq mi)
Cacah warga
 • Gunggung 1,369,295
 • Pepadhet 930/km2 (2,400/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa, Madura, Tengger lan liya-liya
 • Basa Jawa, Madura, Tengger lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Hindu, Katulik, Buddha
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 343
Plat montor N
Situs wèb www.pasuruankab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Pasuruan (Pegon: كَبُڤَتَينْ ڤَسُرُاَنْ, Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦥꦱꦸꦫꦸꦲꦤ꧀), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, Bangil iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.474 km².

Géografi[besut | besut sumber]

112030'-113030' Bujur wétan lan 7030'-8030' Lintang kidul

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

kabupatèn Pasuruan ketata saking 24 kacamatan, 24 kalurahan lan 341 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

  1. Bangil
  2. Bèji
  3. Gempol
  4. Gondang Wétan
  5. Grati
  6. Kejayan
  7. Kraton
  8. Lekok
  9. Lumbang
  10. Nguling
  11. Pandaan
  12. Pasrepan
  13. Pohjentrek
  14. Prigen
  15. Purwodadi
  16. Purwosari
  17. Puspo
  18. Rejoso
  19. Rembang
  20. Sukorejo
  21. Tosari
  22. Tutur
  23. Winongan
  24. Wonorejo

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan