Kabupatèn Banyuwangi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
kabupatèn Banyuwangi
Lambang Banyuwangi.jpg
Lambang Banyuwangi
Motto: "Satya Bhakti Praja Mukti"
Gambar:Locator kabupatèn banyuwangi.png
Dina Dadi: 18 Desember 1771
Kutha krajan: Banyuwangi
Bupati: Wawan Puji Lestari
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

5.782,50 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

24 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.540.000 (2003)
+/- 266 / km²
Suku bangsa: wong Jawa, wong Osing
Agama: Kajawèn, Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: basa Jawa, basa Osing lan basa Indonésia

kabupatèn Banyuwangi iku kabupatèn ing Jawa Timur, kutha Banyuwangi iku kutha krajan kabupatène, kota-kota liyane : ---, lan liya-liyane. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 5.782,50 km² utawa --- hektar. kabupatèn iki anane ing ujung wetan pulo Jawa.

Sajarah[besut | besut sumber]

Geografis[besut | besut sumber]

7,43° – 8,46° Lintang Kidul dan 113,53° – 114,38° Bujur wetan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

kabupatèn Banyuwangi ketata saking 24 kacamatan, --- kalurahan lan --- désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Jawa Timur