Kabupatèn Banyuwangi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Aksara Latin
     
Banyuwangi
Kabupatèn
Banyuwangi Regency coat of arms.svg
Lambang
Sesanti: Satya Bhakti Praja Mukti
ꦱꦠꦾꦨꦏ꧀ꦠꦶꦥꦿꦗ
Locator kabupaten banyuwangi.png
Pernahé Banyuwangi ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi18 Desember 1771[1]
Kutha krajanBanyuwangi
Pamaréntahan
 • BupatiH. Abdullah Azwar Anas, S.Pd., S.S., M.Si.
Laladan
 • Gunggung5,782,4 km2 (2,2.326 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2016)
 • Gunggung1,668,438
 • Pepadhet0,29/km2 (0,75/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Using, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • BasaJawa, Using, Madura lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Budha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 333
Plat montorP
Situs wèbwww.banyuwangikab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Banyuwangi iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Banyuwangi iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 5.782,50 km² utawa---hèktar. kabupatèn iki anané ing ujung wétan pulo Jawa.

Sajarah[besut | besut sumber]

Pembentukan Kabupatèn Banyuwangi diwiwiti kanthi anané krajan Blambangan. Ing taun 1743 kabèh Jawa Wétan (kalebu Blambangan) dijupuk saka VOC. Nanging, pirang-pirang dékade mengko sawisé Inggris berhasil ngrebut Blambangan lan nyipta kantor perdagangan. Iki nyebabaké VOC njupuk alih wilayah Blambangan lan sakiwa tengené. Wilayah iki banjur dikenal kanthi jeneng Banyuwangi. Sajroné perjuangan kasebut, uga ana perang Puputan Bayu sing kalebu bagèan prosès kelairan Kabupatèn Banyuwangi.[2]

Géografi[besut | besut sumber]

7,43° – 8,46° Lintang Kidul dan 113,53° – 114,38° Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Banyuwangi ketata saking 25 kacamatan,---kalurahan lan---désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki yaiku:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan


  1. https://www.banyuwangikab.go.id/profil/sejarah-singkat.html
  2. "Profil". banyuwangikab.go.id. 2021-10-12. Dibukak ing 2021-10-12.