Kabupatèn Banyuwangi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Banyuwangi
Kabupatèn
Lambang Kabupaten Banyuwangi.png
Lambang
Sesanti: Satya Bhakti Praja Mukti
ꦱꦠꦾꦧ꧀ꦲꦏ꧀ꦠꦶꦥꦿꦗꦩꦸꦏ꧀ꦠꦶ
Locator kabupaten banyuwangi.png
Pernahé Banyuwangi ing Jawa Wétan
Nagara Indonésia
Provinsi Jawa Wétan
Dina Dadi 18 Desember 1771[1]
Kutha krajan Banyuwangi
Pamaréntahan
 • Bupati H. Abdullah Azwar Anas, S.Pd., S.S., M.Si.
Laladan
 • Gunggung 5.782,4 km2 (2.2.326 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2016)
 • Gunggung 1.668.438
 • Pepadhet 0.29/km2 (0.75/sq mi)
Bebrayan
 • Wong Jawa, Using, Madura, Arab, Cina lan liya-liya
 • Basa Jawa, Using, Madura lan Indonesia
 • Kepercayan Islam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Budha
Zona wektu WIK (UTC+7)
Kodhe laladan (+62) 333
Plat montor P
Situs wèb www.banyuwangikab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Banyuwangi iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Banyuwangi iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 5.782,50 km² utawa---hèktar. kabupatèn iki anané ing ujung wétan pulo Jawa.

Sajarah[besut | besut sumber]

Géografi[besut | besut sumber]

7,43° – 8,46° Lintang Kidul dan 113,53° – 114,38° Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Banyuwangi ketata saking 25 kacamatan,---kalurahan lan---désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan


  1. ^ https://www.banyuwangikab.go.id/profil/sejarah-singkat.html