Parté Persatuan Pembangunan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Parté Persatuan Pembangunan (PPP) iku parté pulitik ing Indonésia.

Wektu didhéklarasèkaké tanggal 5 Januari 1973 parté iki minangka kasil gabungan saka patang parté kaagamaan ya iku Parté Nadhatul Ulama (NU), Parté Serikat Islam Indonésia (PSII), Perti lan Parmusi. Ketua sauntara wektu iku ya iku H.M.S Mintaredja SH. Panggabungan kapapat parté kaagamaan mau diangkah kanggo mrasajakaké sistem kepartéan ing Indonésia sajeroning ngadhepi Pilihan umum pisanan ing kala Orde Baru taun 1973.

Ketua Umum[besut | besut sumber]

Jabatan ketua umum wiwitané awangun presidium sing dumadi saka KH Idham Chalid minangka Présidhèn Parté sarta Mintaredja, Th M Gobel, Rusli Halil, lan Masykur minangka wakil présidhèn parté.

  1. M. Syafaat Mintaredja (5 Januari 1973-1978).
  2. H. Djailani Naro (1978-1984 sing nggantèkaké Mintaredja) lan (1984-1989).
  3. Ismail Hassan Metareum (1989-1994) lan (1994-1998).
  4. Hamzah Haz (1998-2003) lan (2003-2007). Taun 2001, Hamzah kapilih dadi wakil présidhèn liwat swara majelis ing Sidang Istimewa MPR taun 2001. Sajeroning Pemilu Présidhèn 2004, PPP nyalonaké Hamzah Haz minangka calon présidhèn, pasangan karo Agum Gumelar minangka calon wakil présidhèn. Perolèhan swara pasangan iki, nganti pungkasan mung watara 3 persèn.
  5. Suryadharma Ali (2007-2012).

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]