Parté Hati Nurani Rakyat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Logo HANURA

Cithakan:Infobox parté pulitik Indonésia

Parté Hati Nurani Rakyat utawa dicekak Parté Hanura iku parté pulitik ing Indonésia peserta Pemilu 2009 Sajeroning pangundian nomer urut peserta Pemilu sing diadani déning KPU, parté iki éntuk nomer urut siji.[1] Hanura uga kapilih dadi salah sawijining parté sing lolos Pemilu 2014 lan énthuk nomer urut 10.

Sajarah[besut | besut sumber]

Parté Hanura dirintis déning Wiranto bebarengan karo para tokoh nasional sing nggelar patemon ing Jakarta tanggal 13-14 November 2006. Para tokoh mau ya iku:

  • Jend. TNI (Purn) Wiranto
  • Yus Usman Sumanagara
  • Dr. Fuad Bawazier
  • Dr. Tuti Alawiyah AS.
  • Jend. TNI (Purn) Fachrul Razi
  • Laks TNI (Purn) Bernard Kent Sondakh
  • Prof. Dr. Achmad Sutarmadi
  • Prof. Dr. Max Wullur
  • Prof. Dr. Azzam Sam Yasin
  • Jend. TNI (Purn) Subagyo HS.
  • Jend. Pol (Purn) Chaeruddin Ismail
  • Samuel Koto
  • LetJen. TNI (Purn) Suaidi Marasabessy
  • Marsdya TNI (Purn) Budhy Santoso
  • Djafar Badjeber
  • Usman Wiranto
  • Letjen. TNI (Purn) Ary Mardjono
  • Elza Syarief
  • Nicolaus Daryanto
  • Anwar Fuadi
  • Dr. Teguh Samudra

Pencapaian ing Pemilu Anggota DPR 2009[besut | besut sumber]

Parté Hanura enthuk 18 kursi (3,21%) ing DPR kasil saka Pemilu 2009, ing pemilu iku hanura enthuk 3.922.870 swara (3,8%).

Menjelang Pemilu 2014[besut | besut sumber]

Hanura sing lolos pemilu 2014 enthuk nomer 10, nanging Akbar faisal, salah sawijining punggawa parté hanura mengundurkan diri[2]. Akbar pengen golèk suasana anyar lan wis kesel yèn ngurus birokrasi lan perpulitikan ing kubu hanura. Tanggal 17 Fèbruari 2013, Hanura enthuk suport anggota elit saka mantai parté liya, ya iku Hari Tanoesudibjo, Hari sing asalé saka pengusaha lan uga Bos MNC Grup digadang-gadang bisa ngangkat citra parté Hanura[3] lan uga bisa ningkatke dana internal parté hanura. Hari uga bisa ningkatke citra parté liwat médhia sing diduwèni[4].

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]