Wiranto

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Wiranto
Wiranto

Mangsa Kalenggahan
26 Oktober 1999 – 15 Februari 2000
Pangageng sadurungé Faisal Tanjung
Pengganti Soerjadi Soedirdja

Mangsa Kalenggahan
14 Maret 1998 – 21 Mei 1998
Pangageng sadurungé Edi Sudrajat
Mangsa Kalenggahan
21 Mei 1998 – 26 Oktober 1999
Pengganti Juwono Sudarsono

Mangsa Kalenggahan
21 Desember 2006 – Saiki
Pangageng sadurungé Ora ana
Pengganti Sedang Menjabat

Lair 4 April 1947 (umur 69)
Jogjakarta, Jogjakarta, Indonésia
Kabangsan Indonésia
Partai pulitik Parté Hanura
Pasangan Hj. Rugaiya Usman Wiranto
Almamater Akademi Militer Nasional (AMN)
Universitas Terbuka, Jurusan Administrasi Nagara
Perguruan Tinggi Ilmu Hukum Militer
Agama Islam

Wiranto (dipunlairaken ing Solo, Jawa Tengah, 4 April 1947; umur 69 taun [1]) iku pulitikus lan tokoh militer Indonésia. Wiranto njabat Panglima TNI periode 1998-1999. Bapaké, RS Wirowijoto iku guru sekolah dhasar, lan ibuné asma Suwarsijah. Ing yuswa sesasi, Wiranto digawa pindhah déning wong tuwané menyang Surakarta amarga anané agrèsi Walanda sing nyerang kutha Yogyakarta. Ing Surakarta iki Wiranto sekolah nganti namataké Sekolah Menengah Pertama.

Pendidikan[sunting | besut sumber]

  • Akademi Militer Nasional (AMN), 1968
  • Universitas Terbuka, Jurusan Administrasi Nagara, 1995
  • Perguruan Tinggi Ilmu Hukum Militer, 1996

Organisasi[sunting | besut sumber]

  • HANURA (Parté Hati Nurani Rakyat), Ketua Umum
  • Perhimpunan Kebangsaan, Ketua Dewan Pertimbangan Nasional
  • Matla’ul Anwar, Ketua Dewan Amanat
  • ICMI, Penaséhat
  • SOKSI, Penaséhat
  • PSSI, Ketua Dewan Pembina
  • IDe Indonésia, Ketua Dewan Eksekutif
  • PPMI, Ketua
  • Paguyuban Kepala Désa dan Perangkat Désa (PRAJA), Pembina
  • Paguyuban Warung Tegal, Ketua Dewan Pembina
  • Paguyuban Spiritual Indonésia, Pembina
Didhisiki déning:
Tarub
Pangkostrad
4 April 1996 - 20 Juni 1997
Diganti déning:
Soegijono
Didhisiki déning:
Edi Sudradjat
Panglima TNI
1998-1999
Diganti déning:
Widodo AS
Didhisiki déning:
R. Hartono
Kepala Staf TNI Angkatan Dharat
1997-1998
Diganti déning:
Subagyo HS
Didhisiki déning:
Feisal Tanjung
Menkopolkam
1999-2000
Diganti déning:
Soerjadi Soedirdja
Didhisiki déning:
'
Anggota Dewan Penasihat SOKSI
2005 – sekarang
Diganti déning:
isih njabat
Didhisiki déning:
Tidak Ada
Ketua Umum Parté Hanura
21 Desember 2006-Saiki
Diganti déning:
Isih njabat

Buku lan Karya:[sunting | besut sumber]

Referensi[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Cathetan sikil[sunting | besut sumber]

  1. ^ http://www.hanura.com/content/view/30/28/ Profil Ketua Umum Parté Hanura


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wiranto&oldid=1053870"