PSSI

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Persatuan Sepak Bola Seluruh Indonésia, kang disingkat PSSI, ya iku punjere organisasi kang ngurusi babagan ulah raga bal-balan ing Indonésia.[1] PSSI diresmikake nalika tanggal 19 April 1930 kangthi jeneng Persatuan Sepak Raga Seluruh Indonésia. Ketuwa umum kang pisannan ya iku Ir. Soeratin Sosrosoegondo.[1] PSSI dadi siji karo FIFA nalika taun 1952, banjur mlebu ing AFC nalika taun 1954.[1] PSSI miwiti kompetisi Liga Indonésia wiwit taun 2005, PSSI uga nganakake Piala Indonésia. Ketuwa Umum PSSI wiwit tanggal 9 Juli 2011 ya iku Djohar Arifin Husin.[1]

Sejarah[besut | besut sumber]

Ana ing pungkasan taun 1920, pertandingan voetbal utawa bal-balan sering kali dianakake kanggo ngramekake pasar malem.[2] Pertandingan dilakokake nalika dina wis mlebu wayah sore.[2] Sebenare sakliyane bal-balan , bangsa eropah uga kalebu bangsa walanda uga ngenalake ulah raga liya kaya kasti, bal tangan, renang, tenis, lan hoki.[2] Nanging, kabeh jinis ulah raga mau dibatesi kanggo kalangan Éropah, Walanda, lan Indo.[2] Alhasil bal-balan kang paling disenengi merga ora mbutuhake panggon kang khusus lan wong-wong pribumi uga oleh main bal-balan.[2] Lapangan Singa (Lapangan Banteng) dadi seksi nalika wong walanda nganakake pertandingan panca lomba (vijfkam) lan tienkam (dasa lomba).[2] Khusus kanggo bal-balan, serdadu ana ing tangsi-tangsi militer kang paling sering tanding.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (id)www.pssi-football.com
  2. ^ a b c d e f g (id)[www.the-afc.com/en/inside-afc/member-associations/748-member-associations/343-football-association-of-indonesia www.the-afc.com]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=PSSI&oldid=1000374"