Fédération Internationale de Football Association

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Logo FIFA lainnya : For the world, for the game

Fédération Internationale de Football Association (FIFA) utawa Federasi Internasional Persatuan Bal-balan iku badan pengatur internasional bal-balan. FIFA nduwèni markas ing Zürich, Swiss.

FIFA diadegaké ing Paris tanggal 21 Mèi 1904 lan ngrayakaké dina dadiné sing ka-100 ing taun 2004. Sasi April 2004, FIFA mbiwara yèn bakal ngraup kauntungan $144 yuta saka $1,64 miliar pametu ing taun 2003 lan 2006.

FIFA uga promosi bal-balan, ngatur transfer pemain antar tim, mènèhi gelar Pemain paling apik donya FIFA, lan macak pratélan Peringkat Donya FIFA saben sasi.

Peraturan bal-balan dikukuhaké déning IFAB (International Football Association Board), dumadi saka papat wakil saka FIFA lan siji-siji wakil saka Asosiasi Bal-balan Inggris, Asosiasi Bal-balan Sekotlan, Asosiasi Bal-balan Wales lan Asosiasi Bal-balan Irlandia.

Asosiasi[besut | besut sumber]

Turnamèn[besut | besut sumber]

FIFA nglaksanakaké kajuwaraan-kajuwaraan bal-balan kaya :

Pratélan Présidhèn FIFA[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:SBW Internasional