Liga Eropah UEFA

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Liga Eropah UEFA
Logo Liga Éropah UEFA
Dibentuk 1971 (format kini sejak 2009)
Wilayah Éropah (UEFA)
Gunggung tim 48 (babak penyisihan grup)
+8 klub tanding sawisé babak penyisihan grup Liga Champions[1]
160 (total)
Juwara bertahan Portugal Porto (gelar kaloro)
Klub paling suksès Itali Juventus
Itali Internazionale
Inggris Liverpool
(3 gelar masing-masing)
Soccerball current event.svg Liga Éropah UEFA 2010–2011

Liga Éropah UEFA sadurungé dikenal mawa jeneng Piala UEFA iku kompetisi resmi sing dianakaké déning UEFA minangka badan paling dhuwur sajeroning ulah raga bal-balanan Éropah. Piala UEFA wiwit dianakaké musim kompetisi taun 1971-1972 minangka péranganing kagiyatan UEFA kanggo nemu tim-tim saka Éropah. Kompetisi iki dianakaké kanggo ngganti kompetisi Inter-Cities Fairs Cup sing dianakaké antara taun 1955-1971 kanthi total penyelenggaraan kaping 13. Wiwit taun 2000 juwara saka kompetisi iki bakal diadu karo juwara Piala/Liga Champions kanggo ngrebut gelar juwara Piala Super Éropah nggantèkaké juwara Piala Winners sing wis dibusak déning UEFA ing musim kompetisi 1999-2000.

Juwara bertahan wektu iki ya iku FC Porto sing kasil ngalahaké SC Braga kanthi skor 1–0 ing tetandhingan final sing dianakaké ing Stadion Aviva, Dublin, Irlandia.

Tetandhingan Final[besut | besut sumber]

Tim Tuan Omah Hasil Tim Tamu Musim
1 Portugal FC Porto 1 - 0 Portugal SC Braga 2010-11
2 Sepanyol Club Atlético de Madrid 2 – 1 Inggris Fulham 2009–10
3 Ukraina Shakhtar Donetsk 2 – 1 Jerman Werder Bremen 2008–09
4 Ruslan Zenit St Petersburg 2 – 0 Sekotlan Glasgow Rangers 2007–08

Pratélan juwara[besut | besut sumber]

Kalebu nalik isih jeneng Inter-Cities Fairs Cup.

Tim Kali Juwara Pertama Kali Juwara Kaloro Taun Juwara Pertama Taun Juwara Kaloro
Itali Juventus 3 1 1977, 1990, 1993 1995
Itali Internazionale 3 1 1991, 1994, 1998 1997
Inggris Liverpool 3 0 1973, 1976, 2001
Jerman Borussia Mönchengladbach 2 2 1975, 1979 1973, 1980
Inggris Tottenham Hotspur 2 1 1972, 1984 1974
Sepanyol Real Madrid 2 0 1985, 1986
Swèdhen IFK Göteborg 2 0 1982, 1987
Itali Parma 2 0 1995, 1999
Nèderlan Feyenoord 2 0 1974, 2002
Sepanyol Sevilla 2 0 2006, 2007
Portugal Porto 2 0 2003, 2011
Bèlgi Anderlecht 1 1 1983 1984
Nèderlan PSV Eindhoven 1 0 1978
Jerman Eintracht Frankfurt 1 0 1980
Inggris Ipswich Town 1 0 1981
Jerman Bayer Leverkusen 1 0 1988
Itali Napoli 1 0 1989
Nèderlan Ajax 1 0 1992
Jerman Bayern München 1 0 1996
Jerman Schalke 04 1 0 1997
Turki Galatasaray 1 0 2000
Sepanyol Valencia 1 0 2004
Ruslan CSKA Moskwa 1 0 2005
Ruslan Zenit St. Petersburg 1 0 2008
Ukraina Shakhtar Donetsk 1 0 2009
Sepanyol Atlético Madrid 1 0 2010
Jerman Borussia Dortmund 0 2 1993, 2002
Prancis Marseille 0 2 1999, 2004
Sepanyol RCD Espanyol 0 2 1988, 2007
Inggris Wolverhampton Wanderers 0 1 1972
Nèderlan Twente 0 1 1975
Bèlgi Club Brugge 0 1 1976
Sepanyol Athletic Bilbao 0 1 1977
Prancis Bastia 0 1 1978
Sèrbi Red Star Belgrade 0 1 1979
Nèderlan AZ Alkmaar 0 1 1981
Jerman Hamburg 0 1 1982
Portugal Benfica 0 1 1983
Honggari Videoton 0 1 1985
Jerman Köln 0 1 1986
Sekotlan Dundee United 0 1 1987
Jerman Stuttgart 0 1 1989
Itali Fiorentina 0 1 1990
Itali Roma 0 1 1991
Itali Torino 0 1 1992
Ostenrik Austria Salzburg 0 1 1994
Prancis Bordeaux 0 1 1996
Itali Lazio 0 1 1998
Inggris Arsenal 0 1 2000
Sepanyol Alavés 0 1 2001
Sekotlan Celtic 0 1 2003
Portugal Sporting Lisboa 0 1 2005
Inggris Middlesbrough 0 1 2006
Sekotlan Rangers 0 1 2008
Jerman Werder Bremen 0 1 2009
Inggris Fulham 0 1 2010
Portugal Braga 0 1 2011

Dhistribusi juwara miturut nagara[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Loro tim paling baik ing saben grup maju menyang babak 32 besar, gabung karo wolung tim peringkat katelu Liga Champions ing babak penyisihan grup.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Musim Liga Éropah UEFA