ACF Fiorentina

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Fiorentina
logo
Jeneng jangkep ACF Fiorentina SpA
Julukan La Viola (Si Ungu)
Diadegaké 26 Agustus 1926 (AC Fiorentina)
2002 (ACF Fiorentina)
Lapangan Stadio Artemio Franchi,
Firenze, Italia
Kapasitas 47.282
Ketua Andrea Della Valle
Manajer Delio Rossi
Liga Serie A
2007-08 Seri A, (4)
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam tandang

ACF Fiorentina ya iku tim bal-balan kang ana ing Serie A Italia singg digawé ing taun 1926, tim iku duwé situs web resmi ya iku www.acffiorentina.it, Fiorentina diketuani déning Mario Cognigni, dirèkturé ya iku Daniele Pradè. Markas klub bal-balan iki dumunung ana ing stadion ya iku stadion Stadio Artemio Franchi.

Sajarah[sunting | besut sumber]

ACF Fiorentina diadegaké déning Luigi Ridolfi, ya iku anggota kaumatan Parté Fasis Nasional, ing musim gugur taun 1926. Fiorentina ya iku gabungan saka loro klub sing luwih dhisik ngadeg, ya iku CS Firenze lan PG Libertas. Tujuan saka merger kasebut ya iku kanggo nyaingi dhominasi tim saka Barat laut Italia. Fiorentina dikenal klub kang kostum warna ungu. Nanging ing pertama ngadeg, Fiorentina malah nganggo warna putih abang. Minangka tim kang cukup enom, Fiorentina durung akèh ngolèksi gelar juwara. Kolèksi gelar Fiorentina bisa diitung karo driji. Prestasi Fiorentina munggah mudun,fiorentina tau nyicicipi Serie B, sadurungé wusanané dadi scudetto ing musim 1955/56 lan 1968/69. Tekan saiki mung loro titel iku kang dikolèksi Fiorentina ing kompetisi Serie A. Sawetara ing ajang Coppa Italia, Fiorentina ngolèksi enem gelar, ya iku ing musim 1939/40, 1960/61, 1965/66, 1974/75, 1995/96 lan 2000/01. Nang ajang Piala Super Italia, Fiorentina bisa duwé siji momen, ing taun 1996. Ing kompetisi Éropah, Fiorentina namung bisa menangi Piala Winner nang musim 1960/61. Tim kebanggaan publik Firenze iku mung pisan dadi finalis Liga Champions lan Piala UEFA, kabehan iku gagal. Ing Agustus 2002, klub diwei nama anyar Associazione Calcio Fiorentina e Florentia Viola, utawa didadekke perusahaan ACF Fiorentina SpA. Kang duwé ya iku Diego Della Valle, pengusaha sepatu kulit. Ket iku, Fiorentina usaha dadi klub kang luwih profesional karo manajemen keuangan kang luwih apik.

Prestasi

2 juara Serie A (1955/56, 1968/69)

6 juara Coppa Italia (1939/40, 1960/61, 1965/66, 1974/75, 1995/96, 2000/01)

1 juara SuperCoppa (1996)

1 juara Piala Winners (1960/61)

1 juara Piala Mitrota (1966)

1 juara Anglo-Italian League Cup (1975)

1 juara serie C2 B (2003)

Tim utama[sunting | besut sumber]

Per 16 Januari 2012.[1]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Flag of Polandia GK Artur Boruc
2 Flag of Denmark DF Per Krøldrup
5 Flag of Italia DF Alessandro Gamberini (captain)
6 Cithakan:Country data PER MF Juan Manuel Vargas
7 Flag of Italia MF Alessio Cerci
8 Flag of Montenegro FW Stevan Jovetić (vice-captain)
10 Flag of Uruguay MF Rubén Olivera
11 Flag of Italia FW Amauri
13 Cithakan:Country data MAR MF Houssine Kharja
14 Flag of Italia DF Cesare Natali
15 Flag of Serbia DF Matija Nastasić
16 Flag of Italia DF Mattia Cassani (on loan from Palermo)
17 Flag of Ghana MF Amidu Salifu
18 Flag of Italia MF Riccardo Montolivo
19 Flag of Brasil DF Felipe
21 Flag of Italia MF Andrea Lazzari
22 Flag of Serbia FW Adem Ljajić
No. Pos. Jeneng
23 Flag of Italia DF Manuel Pasqual
25 Flag of Ghana MF Daniel Kofi Agyei
26 Flag of Brasil FW Ryder Matos
29 Flag of Italia DF Lorenzo De Silvestri
31 Flag of Italia DF Michele Camporese
32 Flag of Italia MF Marco Marchionni
37 Flag of Ghana FW Maxwell Boadu Acosty
38 Flag of Ghana DF Nii Nortey Ashong
39 Flag of Italia DF Paolo Rozzio
41 Flag of Italia GK Luca Lezzerini
60 Flag of Italia GK Edoardo Pazzagli
85 Flag of Switzerland MF Valon Behrami
88 Flag of Italia GK Niccolò Manfredini
89 Flag of Brasil GK Neto
92 Flag of Brasil DF Rômulo
Flag of Brasil MF Gustavo Campanharo
Flag of Denmark FW Kenneth Zohore
Flag of Mesir DF Ahmed Hegazy

Disilihaké[sunting | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
Flag of Brasil GK Marcos Miranda (at Pro Vercelli)
Flag of Italia GK Andrea Seculin (at Juve Stabia)
Flag of Italia DF Cristiano Piccini (at Carrarese)
Flag of Serbia DF Nikola Gulan (at Chievo)
Flag of Brasil DF Enrique David Mateo (at Campobasso)
Flag of Italia MF Francesco Di Tacchio (at Juve Stabia)
Flag of Italia MF Federico Carraro (at Modena)
No. Pos. Jeneng
Flag of Italia MF Massimiliano Taddei (at Carrarese)
Flag of Brasil FW Jefferson (at Latina Calcio)
Flag of Swiss FW Haris Seferović (at Lecce)
Flag of Jerman FW Savio Nsereko (at Juve Stabia)
Flag of Senegal FW Khouma Babacar (at Racing de Santander)

Pemain terkenal/legendha[sunting | besut sumber]

1950-an lan 60-an[sunting | besut sumber]

1970-an dan 80-an[sunting | besut sumber]

1990-an hingga kini[sunting | besut sumber]

Réferènsi[sunting | besut sumber]

  1. ^ "ViolaChannel – Giocatori" (in Italian). ACF Fiorentina. Retrieved 15 September 2011. 

Pranala njaba[sunting | besut sumber]


Liga Italia Seri A 2014/2015
Atalanta | Cagliari | Cesena | Chievo | Empoli | Fiorentina | Genoa | Inter Milan | Juventus | Lazio
| A.C. Milan | Napoli | Palermo | Parma | A.S. Roma | Sampdoria | Sassuolo | Torino | Udinese | Verona
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ACF_Fiorentina&oldid=1052290"