ACF Fiorentina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Fiorentina
logo
Jeneng jangkep ACF Fiorentina SpA
Peparab La Viola (Si Ungu)
Diadegaké 26 Agustus 1926 (AC Fiorentina)
2002 (ACF Fiorentina)
Lapangan Stadio Artemio Franchi,
Firenze, Italia
Kapasitas 47.282
Ketua Andrea Della Valle
Manajer Delio Rossi
Liga Serie A
2007-08 Seri A, (4)
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam tandang

ACF Fiorentina ya iku tim bal-balan kang ana ing Serie A Italia singg digawé ing taun 1926, tim iku duwé situs web resmi ya iku www.acffiorentina.it, Fiorentina diketuani déning Mario Cognigni, dirèkturé ya iku Daniele Pradè. Markas klub bal-balan iki dumunung ana ing stadion ya iku stadion Stadio Artemio Franchi.

Sajarah[besut | besut sumber]

ACF Fiorentina diadegaké déning Luigi Ridolfi, ya iku anggota kaumatan Parté Fasis Nasional, ing musim gugur taun 1926. Fiorentina ya iku gabungan saka loro klub sing luwih dhisik ngadeg, ya iku CS Firenze lan PG Libertas. Tujuan saka merger kasebut ya iku kanggo nyaingi dhominasi tim saka Barat laut Italia. Fiorentina dikenal klub kang kostum warna ungu. Nanging ing pertama ngadeg, Fiorentina malah nganggo warna putih abang. Minangka tim kang cukup enom, Fiorentina durung akèh ngolèksi gelar juwara. Kolèksi gelar Fiorentina bisa diitung karo driji. Prestasi Fiorentina munggah mudun,fiorentina tau nyicicipi Serie B, sadurungé wusanané dadi scudetto ing musim 1955/56 lan 1968/69. Tekan saiki mung loro titel iku kang dikolèksi Fiorentina ing kompetisi Serie A. Sawetara ing ajang Coppa Italia, Fiorentina ngolèksi enem gelar, ya iku ing musim 1939/40, 1960/61, 1965/66, 1974/75, 1995/96 lan 2000/01. Nang ajang Piala Super Italia, Fiorentina bisa duwé siji momen, ing taun 1996. Ing kompetisi Éropah, Fiorentina namung bisa menangi Piala Winner nang musim 1960/61. Tim kebanggaan publik Firenze iku mung pisan dadi finalis Liga Champions lan Piala UEFA, kabehan iku gagal. Ing Agustus 2002, klub diwei nama anyar Associazione Calcio Fiorentina e Florentia Viola, utawa didadekke perusahaan ACF Fiorentina SpA. Kang duwé ya iku Diego Della Valle, pengusaha sepatu kulit. Ket iku, Fiorentina usaha dadi klub kang luwih profesional karo manajemen keuangan kang luwih apik.

Prestasi

2 juara Serie A (1955/56, 1968/69)

6 juara Coppa Italia (1939/40, 1960/61, 1965/66, 1974/75, 1995/96, 2000/01)

1 juara SuperCoppa (1996)

1 juara Piala Winners (1960/61)

1 juara Piala Mitrota (1966)

1 juara Anglo-Italian League Cup (1975)

1 juara serie C2 B (2003)

Tim utama[besut | besut sumber]

Per 16 Januari 2012.[1]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Polen GK Artur Boruc
2 Dhènemarken DF Per Krøldrup
5 Itali DF Alessandro Gamberini (captain)
6 Peru MF Juan Manuel Vargas
7 Itali MF Alessio Cerci
8 Montenégro FW Stevan Jovetić (vice-captain)
10 Uruguay MF Rubén Olivera
11 Itali FW Amauri
13 Cithakan:Country data MAR MF Houssine Kharja
14 Itali DF Cesare Natali
15 Sèrbi DF Matija Nastasić
16 Itali DF Mattia Cassani (on loan from Palermo)
17 Ghana MF Amidu Salifu
18 Itali MF Riccardo Montolivo
19 Brazil DF Felipe
21 Itali MF Andrea Lazzari
22 Sèrbi FW Adem Ljajić
No. Pos. Jeneng
23 Itali DF Manuel Pasqual
25 Ghana MF Daniel Kofi Agyei
26 Brazil FW Ryder Matos
29 Itali DF Lorenzo De Silvestri
31 Itali DF Michele Camporese
32 Itali MF Marco Marchionni
37 Ghana FW Maxwell Boadu Acosty
38 Ghana DF Nii Nortey Ashong
39 Itali DF Paolo Rozzio
41 Itali GK Luca Lezzerini
60 Itali GK Edoardo Pazzagli
85 Switserlan MF Valon Behrami
88 Itali GK Niccolò Manfredini
89 Brazil GK Neto
92 Brazil DF Rômulo
Brazil MF Gustavo Campanharo
Dhènemarken FW Kenneth Zohore
Mesir DF Ahmed Hegazy

Disilihaké[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
Brazil GK Marcos Miranda (at Pro Vercelli)
Itali GK Andrea Seculin (at Juve Stabia)
Itali DF Cristiano Piccini (at Carrarese)
Sèrbi DF Nikola Gulan (at Chievo)
Brazil DF Enrique David Mateo (at Campobasso)
Itali MF Francesco Di Tacchio (at Juve Stabia)
Itali MF Federico Carraro (at Modena)
No. Pos. Jeneng
Itali MF Massimiliano Taddei (at Carrarese)
Brazil FW Jefferson (at Latina Calcio)
Switserlan FW Haris Seferović (at Lecce)
Jerman FW Savio Nsereko (at Juve Stabia)
Senegal FW Khouma Babacar (at Racing de Santander)

Pemain terkenal/legendha[besut | besut sumber]

1950-an lan 60-an[besut | besut sumber]

1970-an dan 80-an[besut | besut sumber]

1990-an hingga kini[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "ViolaChannel – Giocatori" (ing Italian). ACF Fiorentina. Dijupuk 15 September 2011. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Liga Italia Seri A 2014/2015
Atalanta | Cagliari | Cesena | Chievo | Empoli | Fiorentina | Genoa | Inter Milan | Juventus | Lazio
| A.C. Milan | Napoli | Palermo | Parma | A.S. Roma | Sampdoria | Sassuolo | Torino | Udinese | Verona
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=ACF_Fiorentina&oldid=1052290"