Hidetoshi Nakata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hidetoshi Nakata
Hidetoshi Nakata in Okinawa.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Hidetoshi Nakata
Dhuwur 1,75 mèter
Posisi main Glandhang
Karir nom
19861989
19891992
19921995
Hokushin Boys Soccer Club
Kofu Kita Jr. H.S.
Nirasaki H.S.
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
19951998
19982000
20002001
2001-2004
2004
2004-2005
2005-2006
Bellmare Hiratsuka
Perugia
Roma
Parma
Bologna
Fiorentina
Bolton Wanderers
85 (16)
48 (12)
30 (5)
67 (5)
17 (2)
26 (0)
16 (1)
Tim nasioanl
19972006 Jepang 77 (11)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Hidetoshi Nakata (中田 英寿 Nakata Hidetoshi; lair ing Kofu, Prefektur Yamanashi, Jepang, 22 Januari 1977; umur 39 taun) ya iku manten pemain bal-balan saka Jepang.[1] Nakata ya iku pemain saka Jepang kang paling misuwur lan uga dadi pemain Asia paling apik.[1] Main ana ing posisi glandhang, karier profesionalé kang nganti 11 taun, dhèwèké wis main ana ing nagara Jepang, Italia lan Inggris.[1] Dhèwèké uga wis mbéla tim nasional bal-balan Jepang ana ing Piala Donya 1998, 2002, lan uga 2006.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Nakata miwiti karier profesional ana ing klub Bellmare Hiratsuka (saiki Shonan Bellmare) ing J. League (Liga Jepang) nalika umuré 18 taun ya iku nalika taun 1995.[2] Rong taun sawisé iku ya iku ana ing sasi Mei 1997 dhèwèké miwiti debut-é ana ing pertandhingan internasional nalika Jepang ngadhepi Korea Kidul.[2] Nakata duwé peran kang gedhé nalika bisa nggawa tim Jepang lolos menyang Piala Donya 1998.[2] Ana ing babak play-off kualifikasi nglawan Iran, Nakata mencetak gol kang cacahe telu kang ndadekake Jepang lolos menyang Piala Donya.[2] Nalika taun 1997 lan 1998 dhèwèké kapilih dadi Pemain paling apik versi AFC.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (en)nakata.net
  2. ^ a b c d e (en)www.askmen.com


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hidetoshi_Nakata&oldid=1100373"