A.C. Chievo Verona

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Chievo
Logo AC Chievo Verona
Jeneng jangkep Associazione Calcio Chievo Verona SrL
Peparab Gialloblu (Kuning-Biru),
Mussi Volanti ("Keledai-Mabur" jroning basa Venesia),
Ceo ("Chievo" jroning basa Venesia)
Diadegaké 1929
Lapangan Stadion Marcantonio Bentegodi,
Verona, Italia
Kapasitas 38.402 [1]
Ketua Luca Campedelli
Manajer Eugenio Corini
Liga Serie A
2012–13 ke-12, Serie A
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam tandang

Associazione Calcio Chievo-Verona (jeneng liya ChievoVerona utawa Chievo palafalan jroning basa Italia: [ˈkjɛvo]ya iku tim bal-balan kang ana ing Serie A Italia sing digawé ing taun 1929. Tim iku duwé situs web resmi ya iku www.chievoverona.it, Fiorentina diketuani déning Luca Campedelli, dirèkturé ya iku Fausto Vinti. Markas klub bal-balan iki dumunung ana ing stadion ya iku stadion Stadio Artemio Franchi.

Sajarah[besut | besut sumber]

Klub iki diadegken ing taun 1929 nang sakelompok pecinta bal-balan. Debut pertama Chievo ing turnamen resmi ya iku ing 8 November 1931. Ra ana prestasi kang ngesanake kang Chievo. Tim iki akèh main ing kompetisi level ngisor ing Italia sadurung akhire mlebu Serie D ing musim 1974/75. 12 tahun sakwise, ganti nama Paluani Chievo, tim iki nembe promosi ing Serie C2 lan lan mlebu Serie C1 ing taun 1989. Setaun sakwise, tim iki ganti jeneng dadi AC Chievo Verona. Taun 1992, dilatih karo Alberto Malesani, Chievo dadi juara Serie C1 lan promosi ing Serie B. Musim 2000/01 dadi musim bersejarah kanggo Chievo amarga éntuk sing sapisan, Chievo bisa mlebu Serie A. Luigi Del Neri dadi pelatih Chievo kala iku.

Skuat utama[besut | besut sumber]

Per 17 Juni 2013.[2]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Itali GK Christian Puggioni
2 Itali DF Dario Dainelli
4 Yunani DF Nikos Spyropoulos
5 Itali MF Roberto Guana
10 Brazil MF Luciano
11 Mali FW Mamadou Samassa
14 Ghana MF Isaac Cofie
16 Itali MF Luca Rigoni (vice-captain)
18 Itali GK Lorenzo Squizzi
20 Itali DF Gennaro Sardo
26 Slowak DF Pavol Farkaš
No. Pos. Jeneng
31 Itali FW Sergio Pellissier (captain)
33 Rumeni DF Paul Papp
39 Rumeni MF Adrian Stoian
56 Finlan MF Përparim Hetemaj
77 Prancis FW Cyril Théréau
93 Senegal DF Boukary Dramé
-- Bèlgi DF Funso Ojo
-- Portugal DF Yohan Tavares
Uruguay FW Pablo Granoche
Slovénia MF Dejan Lazarević

Prestasi[besut | besut sumber]

1 juara Serie B (2007/08)

1 juara Serie C1 (1992/93)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Chievo Verona official website". Dijupuk 4 May 2011. 
  2. ^ "Team" (ing Italian). AC Chievo Verona. Diarsip saka asliné ing 26 October 2010. Dijupuk 31 October 2010. 


Liga Italia Seri A 2014/2015
Atalanta | Cagliari | Cesena | Chievo | Empoli | Fiorentina | Genoa | Inter Milan | Juventus | Lazio
| A.C. Milan | Napoli | Palermo | Parma | A.S. Roma | Sampdoria | Sassuolo | Torino | Udinese | Verona

Domenico Di Carlo