Gelandhang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Posisi gelandhang jroning ulah raga bal-balan

Jroning bal-balan, sawijining pamain tengah utawa gelandhang iku pamain sing posisiné dumunung ing antara para panyerang lan para bèk (ditandhani nganggo bunderan biru ing gambar sisih tengen). Fungsi utama pamain gelandhang ya iku ngéntukaké lan njaga panguwasaan bal, sarta mènèhaké bal marang para panyerang. Nanging ana uga gelandhang sing tugasé luwih bertahan, lan ana uga sing posisiné amèh kaya panyerang.

Posisi Gelandhang[besut | besut sumber]

Gelandhang Bertahan[besut | besut sumber]

Gelandhang bertahan iku pamain sing dipasang ing posisi sangarepé pamain mburi kanggo alesan pertahanan, uga kanggo nahan kabébasan pamain lawan sing lagi nyerang.

Pamain gelandhang misuwur[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gelandhang&oldid=1085034"