S.S. Lazio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
SS Lazio
Bianco e Celeste con aquila.svg
Jeneng jangkep Società Sportiva Lazio S.p.A.
Peparab Biancocelesti (Putih dan Biru Langit)
Aquile (Si Garudha)
Aquilotti (Si Garudha Muda)
Diadegaké 9 Januari 1900
Lapangan Stadion Olimpico
Roma, Italia
Kapasitas 72,698[1]
Ketua  Itali Claudio Lotito
Manajer  Itali Stefano Pioli
Liga Serie A
2009-10 Serie A, (12)
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Seragam tandang

S.S. Lazio (Società Sportiva Lazio SpA) ya iku salah siji klub bal-balan Italia kang basise ana ing kutha Roma, dimadegake tanggal 9 Januari 1900.[2] Lazio wis tau dadi juara Serie A kaping loro , dadi juara Coppa Italia kaping lima, Piala Super Italia kaping telui, lah sepisan dadi juara Piala Winners lan Piala Super Éropah.[2] Kostum utama saka tim Lazio ya iku werna biru langit kanggo kaos lan werna putih kanggo clana lan kaos sikil.[2] Stadion kandang kanggo tin Lazio ya iku, Stadion Olimpico kang mapan ing kutha Roma, stadion iki duwé kapasitas 72,698 panggon lungguh, Sakliyane iku Lazio duwé rival saka kutha kang padha ya iku A.S. Roma.[2] Lazio karo A.S. Roma wis saingan kanggo kang suwi, nalika keakarone main, dikenal karo jeneng Derby della Capitale (Derby Kuyha Roma) wiwit taun 1929.[3] Sakliyane iku Lazio uga dadi salah siji klub ulah raga kang melu partisipasi ana ing telung puluh jinis ulah raga, merga iku Lazio dadi klub kang paling akèh nangani cabang ulah raga ana ing Éropah.[4] Wiwitane didirikake Lazio dadi klub atletik, banjur seksi bal-balan dibentuk nalika taun 1902.[3] Nganti tekan saiki klub Lazio nangani nangani cabang ulah raga kaya baseball, kriket, lan rugby.[3] Ana ing musim kompetisi 2005/2006 rampung, Lazio karo tim liyane kaya (AC Milan, Juventus, Fiorentina, lan Reggina) diwenehi ukuman pengurangan poin merga kena skandal calciopoli kang gawé heboh Italia.[3]

Sejarah[besut | besut sumber]

Lazio dipundamel ing taun 1900 ing prati, satunggaling distrik ing kuta Roma. Lazio rikala taun 1900an sanes tim bal kemawon ananging ngayomi ulah raga sanesipun. Lazio ndherek kompetisi ingkang resmi taun 1912, Lazio tim ingkang nolak merger ingkang dadosaken tim bal enggal inggih punika AS Roma. Ikon warna lazio inggih punika warna biru langit ingkang inspirasi saking lambang nasional Yunani, Kostum Biancocelesti ingkang sapisan wonten tigang warna ya iku putih, biru langit kaliyan cemeng. Ananging sapunika warna cemeng diilangaken. Logo Lazio awujud garudha, logo garudha kapilih saking Luigi Bigiarelli, tiyang kang gawé Lazio. Lambang punika dijupuk saking logo pasukan kerajaan Roma ingkang kasebut Aquila.

Prestasi Lazio[besut | besut sumber]

2 juara Serie A (1973/74, 1999/00)

6 juara Coppa Italia (1958, 1997/98, 1999/00, 2003/04, 2008/09, 2012/13)

3 juara SuperCoppa Italia (1998, 2000, 2009)

1 juara Serie B (1968/69)

1 juara Piala Winners (1998/99)

1 Piala Super Éropah (1999)

Pemain[3][besut | besut sumber]

nganti 15 Juli 2011.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Argèntina GK Albano Bizzarri
2 Switserlan DF Stephan Lichtsteiner
3 Brazil DF André Dias
5 Argèntina DF Lionel Scaloni
6 Itali MF Stefano Mauri (wakil kapten)
7 Uruguay FW Gonzalo Barreto
8 Brazil MF Hernanes
9 Itali FW Tommaso Rocchi 12px|Kapten
10 Argèntina FW Mauro Zárate
11 Brazil MF Matuzalém
12 Itali GK Tommaso Berni
13 Itali DF Guglielmo Stendardo
14 Spanyol DF Javier Garrido
15 Uruguay MF Álvaro González
17 Itali MF Pasquale Foggia
18 Républik Céko FW Libor Kozák
No. Pos. Jeneng
20 Itali DF Giuseppe Biava
21 Prancis DF Modibo Diakité
22 Itali FW Sergio Floccari
23 Ostrali MF Mark Bresciano
24 Itali MF Cristian Ledesma
26 Rumeni DF Ştefan Radu
32 Itali MF Cristian Brocchi
68 Cithakan:Country data Pasisir Gading MF Christian Manfredini
77 Itali MF Giuseppe Sculli
79 Itali DF Riccardo Bonetto
81 Itali MF Simone Del Nero
- Itali DF Ivan Artipoli
- Itali DF Federico Chirico
- Jerman FW Miroslav Klose
- Bosnia lan Hércegovina MF Senad Lulić
- Itali GK Federico Marchetti

Disilihake[3][besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
16 Itali MF Riccardo Perpetuini (di Foggia)
39 Bèlgi DF Luis Pedro Cavanda (di Torino)
Argèntina GK Juan Pablo Carrizo (di River Plate)
Itali DF Alessandro Tuia (di Monza)
Itali FW Manuele Ricci (di Monza)
Itali DF Alessio Luciani (di A.C. Lumezzane)
No. Pos. Jeneng
Itali MF Francesco Mancini (di A.C. Lumezzane)
Itali FW Jacopo Sciamanna (di San Marino Calcio)
Itali DF Antony Iannarilli (di A.C. Isola Liri)
Itali FW Ettore Mendicino (di Ascoli Calcio 1898)
Nigeria FW Stephen Makinwa (di AEL 1964 FC)
Itali MF Luciano Zauri (di U.C. Sampdoria)

Pemain terkenal[3][besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Stadio Olimpico". uefa.com. Union of European Football Associations. 2009-03-20. Dijupuk 2009-10-12. 
  2. ^ a b c d "i Contatti" (ing Italian). SS Lazio. Dijupuk 2010-06-07. 
  3. ^ a b c d e f g "Il Derby della Capitale". cbc.ca. Canadian Broadcasting Corporation. Diarsip saka sing asli ing 2007-12-01. Dijupuk 2009-11-04. 
  4. ^ (Basa Italia) "La Storia". sslazio.it. S.S. Lazio. Dijupuk 2008-09-19. 


Liga Italia Seri A 2014/2015
Atalanta | Cagliari | Cesena | Chievo | Empoli | Fiorentina | Genoa | Inter Milan | Juventus | Lazio
| A.C. Milan | Napoli | Palermo | Parma | A.S. Roma | Sampdoria | Sassuolo | Torino | Udinese | Verona


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=S.S._Lazio&oldid=1084987"