S.S. Lazio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
SS Lazio
Bianco e Celeste con aquila.svg
Jeneng jangkep Società Sportiva Lazio S.p.A.
Peparab Biancocelesti (Putih dan Biru Langit)
Aquile (Si Garudha)
Aquilotti (Si Garudha Muda)
Diadegaké 9 Januari 1900
Lapangan Stadion Olimpico
Roma, Itali
Kapasitas 73 260[1]
Ketua Itali Claudio Lotito
Manajer Itali Simone Inzaghi
Liga Serie A
2017-18 Serie A, (5)
Seragam kandang
Seragam tandang

S.S. Lazio (Società Sportiva Lazio SpA) ya iku salah siji klub bal-balan Italia kang basise ana ing kutha Roma, dimadegake tanggal 9 Januari 1900.[2] Lazio wis tau dadi juara Serie A kaping loro, dadi juara Coppa Italia kaping lima, Piala Super Italia kaping telui, lah sapisan dadi juara Piala Winners lan Piala Super Éropah.[2] Kostum utama saka tim Lazio ya iku warna biru langit kanggo kaos lan warna putih kanggo clana lan kaos sikil.[2] Stadion kandang kanggo tin Lazio ya iku, Stadion Olimpico kang mapan ing kutha Roma, stadion iki duwé kapasitas 72,698 panggon lungguh, Saliyané iku Lazio duwé rival saka kutha kang padha ya iku A.S. Roma.[2] Lazio karo A.S. Roma wis saingan kanggo kang suwi, nalika keakarone main, dikenal karo jeneng Derby della Capitale (Derby Kuyha Roma) wiwit taun 1929.[3] Saliyané iku Lazio uga dadi salah siji klub ulah raga kang mèlu partisipasi ana ing telung puluh jinis ulah raga, amarga iku Lazio dadi klub kang paling akèh nangani cabang ulah raga ana ing Éropah.[4] Wiwitane didirikake Lazio dadi klub atletik, banjur seksi bal-balan diwangun nalika taun 1902.[3] Nganti tekan saiki klub Lazio nangani nangani cabang ulah raga kaya baseball, kriket, lan rugby.[3] Ana ing mangsa kompetisi 2005/2006 rampung, Lazio karo tim liyané kaya (AC Milan, Juventus, Fiorentina, lan Reggina) diwènèhi ukuman pengurangan poin amarga kena skandal calciopoli kang gawé heboh Italia.[3]

Sajarah[besut | besut sumber]

Lazio dipundamel ing taun 1900 ing prati, satunggaling distrik ing kuta Roma. Lazio rikala taun 1900an sanès tim bal kemawon nanging ngayomi ulah raga sanèsipun. Lazio ndhèrèk kompetisi ingkang resmi taun 1912, Lazio tim ingkang nolak merger ingkang dadosaken tim bal énggal inggih punika AS Roma. Ikon warna lazio inggih punika warna biru langit ingkang inspirasi saking lambang nasional Yunani, Kostum Biancocelesti ingkang sapisan wonten tigang warna ya iku putih, biru langit kaliyan cemeng. Nanging sapunika warna cemeng diilangaken. Logo Lazio awujud garudha, logo garudha kapilih saking Luigi Bigiarelli, tiyang kang gawé Lazio. Lambang punika dijupuk saking logo wadyabala karajan Roma ingkang mau Aquila.

Prestasi Lazio[besut | besut sumber]

2 juara Serie A (1973/74, 1999/00)

6 juara Coppa Italia (1958, 1997/98, 1999/00, 2003/04, 2008/09, 2012/13)

4 juara Supercoppa Italiana (1998, 2000, 2009, 2017)

1 juara Serie B (1968/69)

1 juara Piala Winners (1998/99)

1 Piala Super Éropah (1999)

    Roster has to be updated

Pemain kaloka[3][besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Stadio Olimpico". uefa.com. Union of European Football Associations. 2009-03-20. Dijupuk 2009-10-12. 
  2. ^ a b c d "i Contatti" (ing basa Italin). SS Lazio. Dijupuk 2010-06-07. 
  3. ^ a b c d e "Il Derby della Capitale". cbc.ca. Canadian Broadcasting Corporation. Diarsip saka sing asli ing 2007-12-01. Dijupuk 2009-11-04. 
  4. ^ (ing basa Itali) "La Storia". sslazio.it. S.S. Lazio. Dijupuk 2008-09-19. 


Liga Italia Seri A 2014/2015
Atalanta | Cagliari | Cesena | Chievo | Empoli | Fiorentina | Genoa | Inter Milan | Juventus | Lazio
| A.C. Milan | Napoli | Palermo | Parma | A.S. Roma | Sampdoria | Sassuolo | Torino | Udinese | Verona