Kriket

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
gambar kriket

Kriket ya iku sawijining ulah raga tim kang ditindakaké antarané rong kelompok kang saben-saben kelompok ana sewelas wong. Wujud modèrn kriket kawiwitan saka Inggris, lan ulah raga iki kawentar ing nagara-nagara persemakmuran. Ing sawetaraning nagara kang ana ing Asia Selatan, kayata India, Pakistan, lan Sri Lanka, kriket minangka ulah raga kang kawentar sanget. Kriket uga minangka ulah raga kang wigati ing Inggris lan Wales, Australia, Selandia Baru, Afrika Selatan, Zimbanwe lan wewengkon Karibia kang pendhudhuke migunakake tuturan mawa basa Inggris. Kriket minangka ulah raga kang dolanané nganggo penthung (bat) lan bal. Ancasing ulah raga iki kanggo gawé run (angka) kang akèh tinimbang tim liyané. Ulah raga kriket bisa kawontenaké dumugi 5 dina lan bisa 6 jam utawa luwih saben dinané.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kriket&oldid=1097077"