Wales

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Cymru
Wales
Flag of Wales.svg
Lambang Wales Gendéra Wales
Motto: "Y ddraig Goch ddyry cychwyn"
(Basa Wales) "The Red Dragon Inspires Action" (Basa Inggris): "Sang Naga Abang ngilhami Tindakan"
Map of Wales within the United Kingdom.png
Basa Resmi: Basa Inggris dan Basa Wales
Kutha krajan: Cardiff / Caerdydd
Perdana Menteri: Rhodri Morgan AM
Wewengkon
 - Total:
 - % Air:
Urutan ke 3 di Britania Raya
20,779 km2
xx%
Penduduk
 - Total (2001):
 - Kepadatan:
Kepadatan urutan ke 3 di Britania Raya
2,903,085
140/km2
Mata uang: Pound sterling (£) (GBP)
Zona Waktu: WET (UTC)
Lagu Kebangsaan: Hen Wlad fy Nhadau

Wales (basa Wales: Cymru) iku sawijining nagara bagiyan Britania Raya utawa ing basa Inggris diarani home nation. Padunungé kira-kira ana 3 yuta jiwa (miturut sènsus taun 2001 2.903.085 jiwa).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wales&oldid=1012765"