Pavel Nedved

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pavel Nedvěd
Pavel Nedvěd
Katerangan priangga
Jeneng dawa Pavel Nedvěd
Dhuwur 1.77 m (5 ft 9 12 in)
Posisi main Gelandang Kiwa, Gelandang Serang
Katerangan klub
Tim saiki
Juventus
Angka 11
Karir nom
1977–1985
1985–1986
1986–1990
1990
1990–1991
TJ Skalná
RH Cheb
Škoda Plzeň
VTJ Tábor
Dukla Praha
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1991-1992
1993–1996
1996–2001
2001–2009
Dukla Prague
Sparta Praha
Lazio
Juventus
019 (3)
98 (23)
137 (33)
244 (51)
Tim nasioanl
1994–2006 Republik Républik Céko 091 (18)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 30 Oktober 2008, 23.12 UTC.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 26 Januari 2008, 17.31 UTC

Pavèl Nèdvdè ya iku mantan pemain bal-balan saka Céko.[1] Nèdvèd lair ana ing Chèb, Céko tanggal 30 Agustus 1972.[1] Dhewèkè main ana ing tim Juvèntus wiwit taun 2001.[1] Nèdvèd duwè sing punjul pemain-pemain Liga Italia.[1] Sakdurungè main ing Juvèntus, Nèdvèd luwih dhisik main ana tim Lazio.[1] Karo tim nasional bal-balan Céko Pavèl Nèdvèd wis main kaping 91 lan bisa ngegolkè 18 gol sakdawanè taun 1994-2006.[1] Ana ing taun 1996, Nèdvèd dadi pusat perhatian rikala main bareng timnas céko ana ing Piala èropa.[2] Jaman semono timnas cèko bisa mlebu final.[2] Sakrampungè piala Éropah 1996 nèdvèd pindah tim (saka Sparta Prague tumuju Lazio).[2] Ana ing Lazio nèdvèd suksès menangi Coppa Italia 1997/1998.[2] Sakliyanģ iku ana ing taun 1999 Nèdvèd lan Lazio uga menangi Piala Winners 1999.[2] Nalikenè taun 2006 nèdvèd main ana ing Seriè-B amarga Juvèntus tim sing dibèla kena kasus calsiopoli.[3][4]

Keluargane[besut | besut sumber]

  • Garwa: Ivana
  • Putra lan putri
  1. Ivanka
  2. Pavel

Karire[besut | besut sumber]

Penghargaan[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]