Oktober 2008

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

30 Oktober - RUU Pornografi disahaké djadi Undhang-Undhang (detikNews) 29 - Lindhu Pakistan 2008 ngguncang Quetta, niwasaké saora-orané 100 jiwa. (CNN)

20 Oktober - Sawijining tim Jepang nemu tapak-tapak sikilé yeti (AFP via Yahoo!)

26 - Asian Beach Games 2008 resmi ditutup. Indonésia dadi juwara umum kanthi 23 medali emas, 8 pérak , lan 20 perunggu. Peringkat angka 2 lan ke-3 diduduki Thailand lan Cina (Asian Beach Games 2008)

20 - Televisi berlangganan Astro Nusantara mandhegaké giyaran ing Indonésia wiwit jam 00.01 WIB. (Detiknews)

15 - Aktris horor legendaris Indonésia, Suzanna, tilar donya. (Selebriti Indonésia)

13 - Bebungah Nobel kanggo babagan Ékonomi dianugerahaké marang Paul Krugman (Amérika Sarékat) (Halaman Penghargaan Nobel)

10 - Bebungah Nobel kanggo Bedhamèn Donya dianugerahaké marang Martti Ahtisaari (Finlandia) (Halaman Penghargaan Nobel)

9 - Bebungah Nobel kanggo babagan Sastra dianugerajaké marang Jean-Marie Gustave Le Clézio (Prancis) (Halaman Penghargaan Nobel)

8 - Perdagangan saham ing Bursa Efek Indonésia diendhegaké jam 11.06 WIB amarga anjlog (10,38%) dadi 1.451,669. (Kompas.com)

8 - Bebungah Nobel kanggo babagan Kimia dianugerahaké marang Osamu Shimomura (Jepang, nyambutgawé ing Amérika Sarékat), Martin Chalfie (AS), lan Roger Y. Tsien (AS) kanggo panemon lan pamanfaatan Protein berpendar ijo (Green fluorescent proteins, GFP) (Halaman Penghargaan Nobel)

7 - Bebungah Nobel kanggo babagan Fisika dianugerahaké marang Yoichiro Nambu, Makoto Kobayashi, lan Toshihide Maskawa (kateluné saka Jepang) kanggo panelitèn ing babagan fisika subatom (Halaman Penghargaan Nobel)

6 - Bebungah Nobel kanggo babagan Fisiologi utawa Kedhokteran taun 2008 dianugeraké marang Harald zur Hausen (Jerman), Françoise Barré-Sinoussi (Prancis), lan Luc Montagnier (Prancis) (Halaman Penghargaan Nobel)

2 - Pelaku bom bunuh dhiri ngincer warga Singah sing nembé rampung sembahyang ing loro masjid ing Baghdad, Irak, menewaskan 17 orang dan melukai 30 orang lainnya. (AP)

2 - Choi Jin-sil, salah siji bintang filem paling populèr Koréa Kidul, tinemu tiwas ing omahé. (AP)

2 - Gunggung kurban tiwas amarga kepidak ing kuil Hindhu ing Jodhpur, Himachal Pradesh, India kulon nambah dadi 224 jiwa. (AP)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Dasawarsa Oktober Taun :
1900-an 1900 1901 1902 1903 1904 1905 1906 1907 1908 1909
1910-an 1910 1911 1912 1913 1914 1915 1916 1917 1918 1919
1920-an 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929
1930-an 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
1940-an 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
1950-an 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1960-an 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1970-an 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1980-an 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1990-an 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
2000-an 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2010-an 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
2010-an 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029