Gaizka Mendieta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gaizka Mendieta
Mendieta 95-96.jpg
Mendieta in 1995
Katerangan priangga
Jeneng dawa Gaizka Mendieta Zabala
Tanggal lair (1974-03-27) 27 Maret 1974 (umur 45)
Papan lair Bilbao, Spanyol
Dhuwur 1.73 m (5 ft 8 in)
Posisi main Midfielder
Karir nom
Castellón
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1992 Castellón 16 (0)
1992–1994 Valencia B 34 (4)
1993–2001 Valencia 230 (44)
2001–2004 Lazio 20 (0)
2002–2003Barcelona (loan) 33 (4)
2003–2004Middlesbrough (loan) 31 (2)
2004–2008 Middlesbrough 31 (2)
Gunggung 395 (56)
Tim nasional
1991 Spanyol U18 5 (0)
1993 Spanyol U20 3 (0)
1992–1996 Spanyol U21 13 (0)
1996 Spanyol U23 2 (0)
1999–2002 Spanyol 40 (8)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi.


Gaizka Mendieta Zabala (pangucap cara Spanyol: [ˈgaiθka menˈdjeta θaˈβala], Cithakan:IPA-eu; lair tanggal 27 Maret 1974) ya iku pemain bal-balan Spanyol pénsiun kang main dadi gelandhang.

Gaizka dadi pemain kang serba bisa, nduwéni tèknik kang apik, prigel ing bab nyerang lan bisa nyipta gol kanggo kanggo tim. Dhèwèké main mligi kanggo klub Valencia CF, lan rampung kariré ing klub Middlesbrough ing Liga Utama Inggris.[1][2] Dhèwèké wis nglakoni sepuluh musim pertandhingan profésional, lan nglakoni 263 pertandhingan lan gawé 48 gol ing La Liga Spanyol.

Mendieta main nganti 40 pertandhingan kanggo timnas Spanyol, lan uga mbéla negara kasebut ing Piala Donya lan Piala Èropah.

Karir klub[besut | besut sumber]

Valencia[besut | besut sumber]

Gaizka lair ing Kutha Bilbao, Basque, Spanyol, Mendieta miwiti debut profésional ing umur 17 taun ing klub CD Castellón ing Segunda División, lan dadi pemain bék ing klub iki'.[3][4]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Gaizka Mendieta: 39 años de una leyenda" [Gaizka Mendieta: 39 years of a legend] (ing basa Spanish). Deporte Valenciano. 27 March 2013. Dijupuk 29 January 2018. 
  2. "Worst players to win the Champions League". ESPN FC. 24 May 2013. Dijupuk 29 January 2018. 
  3. "¿Qué fue de Mendieta, el 'murciélago' indie del Valencia?" [What happened to Mendieta, the indie 'bat' of Valencia?] (ing basa Spanish). Diario AS. 22 March 2017. Dijupuk 29 January 2018. 
  4. "Leaving the pain in Spain". The Guardian. 24 August 2003. Dijupuk 29 January 2018.