Middlesbrough F.C.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Middlesbrough)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stadhion Riverside Kandhang Middlesbrough F.C.
Middlesbrough F.C.
Middlesbrough Football Club Crest
Jeneng dawaMiddlesbrough Football Club
ParabanThe Boro, Smoggies[1][2][3][4]
Jeneng cendhakMFC, Boro, MID
Yasa1876; 143 taun kapungkur (1876)
StadhiyonRiverside Stadium
Momotan33,746[5]
BakuSteve Gibson
MantriSteve Gibson
Head CoachAitor Karanka
LigaPremier League
2015–16Championship, 2nd (promoted)
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Current season

Middlesbrough Football Club (/ˈmɪdəlzbrə/) iku salah sijining tim bal-balan profesional ing kuto Middlesbrough, North Yorkshire, Inggris. Tim iki kadhapur taun 1876 lan tim iki main ing Riverside Stadium saka taun 1995,[6] saka stadiun keloro kawit dadi tim professional ing 1889. Tim iki main ing Ayresome Park sajeroning 92 taun, saka 1903 kanti 1995.

Tim iki salah siji tim sing mbentuk Premier League ing taun 1992. Mungsuh bebuyutane klub iki ya iku Sunderland lan Newcastle United. Tim iki uga mungsuhan karo Yorkshire club Leeds United.[7]

Prestasi paling dhuwur saka tim iki ya iku dadi nomer telu ing taun mangsa 1913–14. Tim iki ming tau ing level rong taun ing Football League.[8]

Seragam tim iki ya iku abang-putih. Dadi, mereka diceluk Boro. Akèh lambang sakjrone sajarahé tim, paling anyar ing taun 2007,[9] nglambangake singo.

Ing taun 2006, klub ini mlebu final Piala UEFA lan dadi runner-up dikalahke Sevilla FC kanti skor 0-4.

Sajarah[besut | besut sumber]

[[Berkas:Middlesbrough FC Finishing Positions.jpg|thumb|right|Statistik posisi akir Middlesbrough, wiwit gabung The Football League]] Tim iki kadhapur taun 1876. Tim iki salah siji tim tuwa dhéwé ing Inggris. Tim iki menang Piala FA Amatir taun 1895 lan menang manèh taun 1898. Tim dadi profésional ing taun 1889, nanging balik dadi amatir manèh taun 1892.[8] Tim iki dadi tim profésional taun 1899.[10] Sawisé telung mangsa, tim iki promosi ing tingkat paling dhuwur liga ing Inggris (Inggris: Football League First Division), lan tetep ing liga sakjrone 22 taun.[8]

Tahun 1903 tim pindah ing Stadion Ayresome Park.[11] Ing bulan Agustus 1995 tim pindah ing Stadion Riverside[6] ingkang dadi stadion kandang nganti tekan saiki.

[besut | besut sumber]

Cithakan:Football kit box

right|thumb|Logo Middlesbrough saka taun 1986–2007|150px Kostum asli Middlesbrough kanggo tanding kandang pas pisanan mèlu Football League ing taun 1899 iku kemeja putih kaliyan clana pendek biru lan tim ora nganggo warna merah lan putih pirang pirang taun sakuwise [12]

Logo Middlesbrough dhéwé wis diowah kaping papat.

ket mangsa 2009–10 kostum Middlesbrough digawe kaliyan adidas, ngganti Errea ingkang wis 15 taun dadi sing gawé klambi.[13]

Ing mangsa 2010-11, sponsor ing klambi ganti-ganti pendak wulan. Kaos replikane didol tanpa jeneng sponsor ing tengah.[14]

Pemasok kostum[besut | besut sumber]

1976–1977 – Bukta
1977–1983 – Adidas
1984–1987 – Hummel
1987–1992 – Skill
1992–1994 – Admiral
1994–2009 – Errea
2009–saiki – Adidas

[besut | besut sumber]

right|thumb|Kaos Middlesbrough F.C. sejak taun 1994–2010 1980–1982 – Datsun Cleveland
1982–1984 – McLean Homes
1984–1986 – Camerons
1986–1988 – Dickens
1988–1990 – Heritage Hampers
1990–1992 – Evening Gazette
1992–1994 – ICI
1994–1995 – Dickens
1995–2002 – Cellnet/BT Cellnet
2002–2004 – Dial a Phone
2004–2007 – 888.com
2007–2010 – Garmin
2010-2010 – Wiring Services
2011–saiki – Ramsdens

Kerja sama karo sponsor[besut | besut sumber]

Ramsdens – Sponsor resmi
Adidas – Partner resmi
Jaguar – Partner resmi
Teesside University – Partner resmi
FCBETZ.com – Partner resmi
Carlsberg – Partner resmi
BBC Tees – Partner resmi
SG Petch – Partner resmi
Dickinson Dees – Partner resmi
Rockliffe Hall – Partner resmi
Tees Valley Coach Travel – Penyedia perjalanan resmi

Titel[besut | besut sumber]

Domestik[besut | besut sumber]

Liga[besut | besut sumber]

Juara: 1926–27, 1928–29, 1973–74, 1994–95
Runners-up: 1901–02, 1991–92, 1997–98
Runner-up: 1966–67, 1986–87
Juara 1893–94, 1894–95, 1896–97
Runners-up 1890–91, 1891–92, 1897–98

Piala[besut | besut sumber]

Juara 2004
Runner-up 1997, 1998
Runners up 1997
Juara 1894–95, 1897–98
Runner-up 1990
Juara 2004
Runner-up 2003

Internasional[besut | besut sumber]

Runner-up 2005–06
Juara 1976
Juara 1980

Pemain[besut | besut sumber]

Pemain saiki[besut | besut sumber]

Per 7 Agustus 2015.

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Yunani GK Dimitrios Konstantopoulos
Sepanyol GK Victor Valdés
2 Sepanyol DF Damià Abella
3 Inggris DF George Friend
4 Sepanyol DF Daniel Ayala
6 Inggris DF Ben Gibson
7 Inggris MF Grant Leadbitter
8 Inggris MF Adam Clayton
9 Sepanyol FW Kike
11 Cithakan:Country data GAM MF Mustapha Carayol
13 Sepanyol GK Tomás Mejías
14 Ostrali DF Rhys Williams
15 Inggris DF Alex Baptiste
16 Inggris DF Jack Stephens (dari Southampton)
No. Pos. Jeneng
17 Inggris DF James Husband
18 Uruguay FW Christian Stuani
19 Inggris MF Stewart Downing
20 Inggris MF Adam Reach
22 Inggris DF Dael Fry
24 Guinéa Katulistiwa MF Emilio Nsue
26 Républik Céko DF Tomáš Kalas (dari Chelsea)
27 Ghana MF Albert Adomah
23 Sepanyol FW Kike Sola
Sekotlan FW Jordan Rhodes
34 Inggris MF Adam Forshaw
35 Inggris FW David Nugent
39 Inggris DF Jonathan Woodgate

Pratélan pemain[besut | besut sumber]

Legenda[besut | besut sumber]

[24]

Main paling akèh[besut | besut sumber]

[25]

Gol terbanyak di tim[besut | besut sumber]

[25]

ing pratélan 100 Legenda Football League[besut | besut sumber]

[26]

English Football Hall of Fame[besut | besut sumber]

[27]

Scotland Football Hale of Fame[besut | besut sumber]

Pemain sing mèlu kompetisi di Piala Dunia[besut | besut sumber]

Inggris Wilf Mannion
Inggris Alan Peacock
Cithakan:Country data Northern Ireland Jim Platt
Républik Irlan Bernie Slaven

Bolivia Jaime Moreno
Kolombia Hamilton Ricard
Inggris Paul Merson
Kroasia Alen Bokšić

Inggris Stewart Downing
Ostrali Mark Schwarzer
Ostrali Mark Viduka
Niu Sélan Chris Killen

Pratélan pambesut[besut | besut sumber]

[28]

Dates Manager(s)
1899–1905 Inggris Jack Robson
1905–1906 Cithakan:Country data Scotland Alex Mackie
1906–1909 Cithakan:Country data Scotland Andy Aitken
1909–1910 Inggris John Gunter
1910–1911 Cithakan:Country data Scotland Andy Walker
1911–1919 Inggris Tom McIntosh
1920–1923 Cithakan:Country data Scotland Jimmy Howie
1923–1926 Inggris Herbert Bamlett
1927–1934 Cithakan:Country data Scotland Peter McWilliam
1934–1944 Inggris Wilf Gillow
1944–1952 Inggris David Jack
1952–1954 Inggris Walter Rowley
1954–1963 Inggris Bob Dennison
1963–1966 Inggris Raich Carter
1966–1973 Inggris Stan Anderson
 
Tahun Pelatih
1973–1977 Inggris Jack Charlton
1977–1981 Inggris John Neal
1981–1982 Cithakan:Country data Scotland Bobby Murdoch
1982–1984 Inggris Malcolm Allison
1984 Inggris Jack Charlton
1984–1986 Inggris Willie Maddren
1986–1990 Cithakan:Country data Scotland Bruce Rioch
1990–1991 Inggris Colin Todd
1991–1994 Inggris Lennie Lawrence
1994–2000 Inggris Bryan Robson
2000–2001 Inggris Bryan Robson bersama Terry Venables
2001–2006 Inggris Steve McClaren
2006–2009 Inggris Gareth Southgate
2009–2010 Cithakan:Country data Scotland Gordon Strachan
2010 – present Inggris Tony Mowbray

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hancox, Dan (10 September 2009). "How is Britain coping with the recession? – Middlesbrough – Smoggies steel themselves". New Statesman. Dijupuk 2 October 2013. 
  2. "Teesside MP uses the word "smoggie" in Parliament speech". Evening Gazette (Teesside). 11 July 2011. Dijupuk 29 September 2013. 
  3. "Maximo Park fear for footy teams". BBC News. 22 April 2009. Dijupuk 29 September 2013. 
  4. Lawson, Helen (21 March 2013). "Janoaworramean? Frustrated Teesside mother pens 'Smoggie dictionary' with translations into Standard English to help others understand her". Daily Mail. Dijupuk 29 September 2013. 
  5. Glover, Andrew (18 July 2016). "Riverside's new capacity confirmed after stadium's summer refit". Dijupuk 26 July 2016. 
  6. a b "Boro FC club info". gazettelive.co.uk. Diarsip saka sing asli ing 4 September 2007. Dijupuk 27 May 2008.  Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "RSStadium" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  7. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng fan survey
  8. a b c d e Glasper, Harry. Middlesbrough A Complete Record 1876–1989. Breedon Books Sport. ISBN 0-907969-53-4. 
  9. Matt Westcott (12 May 2007). "Boro change badge to reflect history". The Northern Echo. Dijupuk 10 October 2008. 
  10. "Club History – Birth of The Boro: 1876–1902". Middlesbrough F.C. Dijupuk 12 Juni 2013. 
  11. "Club History – Early Years: 1903-World War II". Middlesbrough F.C. Dijupuk 12 Juni 2013. 
  12. "Middlesbrough". Historical Football Kits. Dijupuk 21 May 2008. 
  13. "Errea dropped in favour of global brand adidas". Evening Gazette. 31 Maret 2009. Dijupuk 12 Juni 2013. 
  14. "No sponsor's logo for new Boro shirts". eveninggazettelive.co.uk. 9 Juli 2010. Dijupuk 12 Juni 2013. 
  15. a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng LeagueResults
  16. Second tier / Football League Championship of English football.
  17. Third tier of English football.
  18. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng LgCpFinal
  19. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Hist86-Pres
  20. "Boro's nearly men". BBC Sport. 12 April 2002. Dijupuk 26 May 2008. 
  21. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Results0506
  22. "Other Records". mfc1986.co.uk. Dijupuk 31 August 2007. 
  23. "Kirin Cup". Dijupuk 31 August 2007. 
  24. "Boro Legends". Evening Gazette. 13 August 2007. Diarsip saka sing asli ing 23 January 2008. Dijupuk 1 August 2009. 
  25. a b Rollin, Glenda & Rollin, Jack (2006). Sky Sports Football Yearbook 2006–2007. Headline. ISBN 0-7553-1526-X. 
  26. "Sport: Football Legends list in full". BBC News. 5 August 1998. Dijupuk 31 August 2007. 
  27. "Hall of Fame". National Football Museum. Diarsip saka sing asli ing 11 August 2007. Dijupuk 31 August 2007. 
  28. "MFC History – Managers". Middlesbrough F.C. Dijupuk 31 August 2007. 

Pranala njobo[besut | besut sumber]

Official websites
Berita
Fan/other websites
Kang sadurungé
Liverpool
Football League Cup
2003–04
Runner up: Bolton Wanderers
Kang sawisé
Chelsea