Adidas

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
adidas
adidas-Salomon AG
Jinis Publik
Indhustri Tekstil
Diadegaké 1949
Kantor pusat Herzogenaurach, Jerman
Tokoh wigati Herbert Hainer, CEO
Robin Stalker, CFO
Andreas Gellner, Managing Director, India
Prodhuk Sepatu
Aksesoris
Pametu Berkas:green up.png$7,866 milyar USD (2003)
Situs wèb www.adidas.com

Adidas-Salomon AG, ugi dipunkenal minangka adidas, inggih punika satunggaling perusahaan sepatu Jerman. Perusahaan punika dipunparingi nami Adidas amargi pamadegipun, Adolf (Adi) Dassler, ingkang miwiti mroduksi sepatu ing taun 1920-an ing Herzogenaurach celak Nuremberg. Rancangan klambi lan sepatu perusahaan punika biasanipun kalebet tigang strip paralel kanthi warna ingkang sami, lan motif ingkang sami ingkang dipunginakaken minangka logo resmi adidas.

Rudolf Dassler, adhi Adi, madegaken perusahaan saingan, Puma.

Ing Agustus 2005, adidas mengakuisi rivalipun, Reebok, kanthi upaya kangge ngetakaken saingan kalihan Nike.

Deleng Ugi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adidas&oldid=978866"