Adidas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
adidas
adidas-Salomon AG
Publik
Indhustri Tekstil
Diyasa 1949
Kantor gedhé Herzogenaurach, Jerman
Wong kunci
Herbert Hainer, CEO
Robin Stalker, CFO
Andreas Gellner, Managing Director, India
Wijil Sepatu
Aksesoris
Olèh-olèhan Berkas:green up.png$7,866 milyar USD (2003)
Slogan Impossible is Nothing.
Sana jaringan www.adidas.com

Adidas-Salomon AG, ugi dipunkenal minangka adidas, inggih punika satunggaling perusahaan sepatu Jerman. Perusahaan punika dipunparingi nami Adidas amargi pamadegipun, Adolf (Adi) Dassler, ingkang miwiti mroduksi sepatu ing taun 1920-an ing Herzogenaurach celak Nuremberg. Rancangan klambi lan sepatu perusahaan punika biasanipun kalebet tigang strip paralel kanthi warna ingkang sami, lan motif ingkang sami ingkang dipunginakaken minangka logo resmi adidas.

Rudolf Dassler, adhi Adi, madegaken perusahaan saingan, Puma.

Ing Agustus 2005, adidas mengakuisi rivalipun, Reebok, kanthi upaya kangge ngetakaken saingan kalihan Nike.

Deleng Ugi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adidas&oldid=978866"