Adidas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
adidas-Salomon AG
Publik
IndhustriTekstil
Diyasa1949
Kantor gedhéHerzogenaurach, Jerman
Wong kunci
Herbert Hainer, CEO
Robin Stalker, CFO
Andreas Gellner, Managing Director, India
WijilSepatu
Aksesoris
Olèh-olèhanBerkas:green up.png$7,866 milyar USD (2003)
SloganImpossible is Nothing.
Sana jaringanwww.adidas.com

Adidas-Salomon AG, ugi dipunkenal minangka adidas, inggih punika satunggaling perusahaan sepatu Jerman. Perusahaan punika dipunparingi nami Adidas amargi pamadegipun, Adolf (Adi) Dassler, ingkang miwiti mroduksi sepatu ing taun 1920-an ing Herzogenaurach celak Nuremberg. Rancangan klambi lan sepatu perusahaan punika limrahipun kalebet tigang strip paralel kanthi warna ingkang sami, lan motif ingkang sami ingkang dipun-ginakaken minangka logo resmi adidas. Adidas kang kondhang minangka merek kannge piranti olahraga puniki gadhahi logo tigang garis utawi the brand with the three stripes. Kawit rumiyin ajeg nyeponsori helatan olahraga ageng kadosta Piala Dunia, Olimpiadhe, Euro, lan sanes-sanesipun.

Rudolf Dassler, adhi Adi, madegaken perusahaan saingan, Puma.

Ing Agustus 2005, adidas mengakuisi rivalipun, Reebok, kanthi upaya kanggé ngetakaken saingan kaliyan Nike.

Deleng Ugi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]