Adidas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
adidas-Salomon AG
TypePublik
IndustryTekstil
Founded1949
HeadquartersHerzogenaurach, Jerman
Key people
Herbert Hainer, CEO
Robin Stalker, CFO
Andreas Gellner, Managing Director, India
ProductsSepatu
Aksesoris
RevenueBerkas:green up.png$7,866 milyar USD (2003)
Number of employees
60.617 (2016) Edit this on Wikidata
Websitewww.adidas.com

Adidas-Salomon AG, ugi dipunkenal minangka adidas, inggih punika satunggaling perusahaan sepatu Jerman. Perusahaan punika dipunparingi nama Adidas amargi pamadegipun, Adolf (Adi) Dassler, ingkang miwiti mroduksi sepatu ing taun 1920-an ing Herzogenaurach celak Nuremberg. Rancangan klambi lan sepatu perusahaan punika limrahipun kalebet tigang strip paralel kanthi warna ingkang sami, lan motif ingkang sami ingkang dipun-ginakaken minangka logo resmi adidas. Adidas kang kondhang minangka merek kannge piranti olahraga puniki gadhahi logo tigang garis utawi the brand with the three stripes. Kawit rumiyin ajeg nyeponsori helatan olahraga ageng kadosta Piala Dunia, Olimpiadhe, Euro, lan sanès-sanesipun.

Rudolf Dassler, adhi Adi, madegaken perusahaan saingan, Puma.

Ing Agustus 2005, adidas mengakuisi rivalipun, Reebok, kanthi upaya kanggé ngetakaken saingan kaliyan Nike.

Adidas wis kerja sama karo Ready Player One kanggo ngluncurake Platform Penciptaan Avatar AI-Generated.[1]

Deleng Ugi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. News Desk (2022-04-07). "Adidas Collaborates With With Ready Player Me To Launch An Avatar Creation Platform". UNFT News. Dibukak ing 2022-04-07.