Adidas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
adidas-Salomon AG
Publik
Indhustri Tekstil
Diyasa 1949
Kantor gedhé Herzogenaurach, Jerman
Wong kunci
Herbert Hainer, CEO
Robin Stalker, CFO
Andreas Gellner, Managing Director, India
Wijil Sepatu
Aksesoris
Olèh-olèhan Berkas:green up.png$7,866 milyar USD (2003)
Slogan Impossible is Nothing.
Sana jaringan www.adidas.com

Adidas-Salomon AG, ugi dipunkenal minangka adidas, inggih punika satunggaling perusahaan sepatu Jerman. Perusahaan punika dipunparingi nami Adidas amargi pamadegipun, Adolf (Adi) Dassler, ingkang miwiti mroduksi sepatu ing taun 1920-an ing Herzogenaurach celak Nuremberg. Rancangan klambi lan sepatu perusahaan punika biasanipun kalebet tigang strip paralel kanthi warna ingkang sami, lan motif ingkang sami ingkang dipun-ginakaken minangka logo resmi adidas.

Rudolf Dassler, adhi Adi, madegaken perusahaan saingan, Puma.

Ing Agustus 2005, adidas mengakuisi rivalipun, Reebok, kanthi upaya kangge ngetakaken saingan kalihan Nike.

Deleng Ugi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]