BMW

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
BMW
IndustryManufacture of motor vehicles
aircraft engineering Edit this on Wikidata
Headquarters
Revenue111.239.000.000 Euro (2021) Edit this on Wikidata
7.411.000.000 Euro (2019) Edit this on Wikidata
12.463.000.000 Euro (2021) Edit this on Wikidata
Total assets228.034.000.000 Euro (2019) Edit this on Wikidata
Number of employees
118.909 (2021) Edit this on Wikidata
Websitewww.bmw.com Edit this on Wikidata

BMW Sèri 1 kang digawé taun 2004 ya iku montor BMW kang paling cilik.[1] Ana loro modhel kanggo montor jinis iki ya iku koupe/konvertibel (E82/E88) lan hatchback (E81/E87).[1] Sèri 3 kalebu ing montor kompak èksekutif, Mobil BMW iki wiwit digawé nalika taun 1975, déné saiki kalebu génerasi kang kalima saka (BMW E90); modhel-modhel kang ana kaya ta sedan sport (E90), station wagon (E91), koupe (E92), lan konvertibel (E93).[1]Seri 5 ya iku sedan èksekutif mid-size, kang ana uga ing versi sedan (E60) lan station wagon (E61).[1]Seri 5 Gran Turismo (F07) kang wiwit digawé nalika taun 2010 bakal dadi mobil kelas station wagon lan crossover SUV.[1] Mobil BMW dijenengi kanthi sistem jeneng kang tinamtu, lumrahé telung digit angka banjur siji utawa loro huruf.[2] Angka kang kapisan iku nomer sèri montor.[2] Déné angka loro sawisé iku lumrahé dadi ukuran gedhéné kapasitas mesin ing cc kang dibagi 100.[2] Sanajan ngono mobil BMW kang digawé akir-akir iki migunakaké rong nomer mburi kanggo indèks performa, kaya ta sèri 116i, 118i lan 120i (kabèh montor iki nganggo mesin bènsin 2.0L), kaya ta 325d lan 330d (loro-loroné nggunakaké mesin 3.0L diesel) kang nggunakaké blok mesin padha nanging tenagané béda amarga setup lan turbocharger.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e newbmwseries.com/(dipunundhuh tanggal 8 Agustus 2011)
  2. a b c d [ http://www.bmw.ca bmw.ca](dipunundhuh tanggal 8 Agustus 2011)