Scuderia Ferrari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar:Scuderia Ferrari Logo.svg
Logo Ferrari tradhisional

Scuderia Ferrari iku jeneng umum kanggo Gestione Sportiva, siji divisi saka Ferrari sing nangani balap montor. Divisi iki nangani tim balap montor Formula Siji Scuderia Ferrari Marlboro.

Tim iki sepisanan mèlu sajeroning F1 ing taun 1950, lan minangka tim tuwa dhéwé lan paling suksès ing kajuwaraan Formula 1. Pembalap utama ing mangsa 2019 yaiku Sebastian Vettel lan Charles Leclerc sarta pembalap penguji Mick Schumacher. Tim iki minangka salah siji tim F1 kang dumunung ing Maranello, Itali. Wektu iki ménéjer tim Ferrari ya iku Matia Binotto. Pungkasan Ferrari kasil gayuh juwara donya pembalap lan konstruktor yaiku ing taun 2008 nalika Kimi Raikkonen dadi pembalape, lan Jean Todt dadi ménéjere.

Pranala njaba[besut | besut sumber]