Nick Heidfeld

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nick Heidfeld
Nick Heidfeld 2010 Japan.jpg
Heidfeld di Jepang 2010
Lair (1977-05-10) 10 Mèi 1977 (umur 40)
Jerman Monchengladblach, Jerman
Sejarah karier dalam ajang Formula Satu
Kewarganegaraan  Jerman
Tim saat ini Lotus Renault GP
Mobil nomor 9
Jumlah lomba 185 (183 start)
Juara dunya 0
Menang 0
Podium 13
Total poin 259
Posisi pole 1
Lap tercepat 2
Balapan Kapisanan Grand Prix Ostrali 2000
Balapan Pungkasan Grand Prix Honggari 2011
Klasemen 2010 P18 (6 pts)

Nick Lars "Nicklaus" Heidfeld (dipuntepang kaliyan asma Nick Heidfeld, lair ing Monchengladblach, Jerman, 10 Mèi 1977; umur 40 taun, julukanipun Quick Nick utawi Nick the Hi-Di-Fi[1]) inggih punika seorang pembalap Formula 1 asal Jerman. Kapungkasan kali piyambakipun balapan ing F1 inggih punika saat memperkuat tim Lotus Renault GP minangka pembalap pengganti sawetara Robert Kubica. Ing jawi pinten-pinten kesuksesanipun, Heidfeld ngantos wanci punika nyèrat dados salah satunggaling pembalap F1 era abad 21 ingkang dèrèng natè menangi balapan ing sanga musim karieripun ing F1. Ing wanci punika Heidfeld sampun ndhèrèk balapan langkung saking 150 kali, ing pundhi piyambakipun naté mimpang sekalipun. Piyambakipun kaserat ing salah satunggaling saking tiga pembalap F1 sepanjang sajarah ingkang dèrèng ngraih kemenangan satunggal kalipun, ing pundhi piyambakipun berbagi bersama Stefan Johansson.

Kauripan ing wanci punika[besut | besut sumber]

Nick Heidfeld ingkang mbabar ing Mönchengladbach, Jerman gadhah iki tinggi 1,67m, lan punika salah satunggaling pembalap terpendek ing F1 ing wanci punika. Piyambakipun ngggadahi hobi berulah raga lan madang. Makanan favoritipun ya iku daging angsa, sawetara inuman favoritnya inggih punika Virgin Pinacolada lan Testarossa. Ulah raga favorit Nick inggih punika sepakbola lan basket.[2] Heidfeld sendiri punika tiyang pengagum berat pemain basket AS, Shaquille O'Neal.

Heidfeld ing wanci punika manggèn ing Stäfa, Swiss kaliyan tunangannya Patricia, anak perempuannya ingkang namanipun Juni (lair wulan Juli 2005) lan kalih anak laki-laki ingkang kawiwitan namanipun Joda (lair Juli 2007), lan ingkang kaping kalih namanipun Justus (lair Agustus 2010).[3][4] Heidfeld gadhah saudara kandung bernama Tim, lan Sven Heidfeld, ingkang ugi naté turun minangka pembalap, ananging ing wanc punika merdamel minangka komentator balap kanggé TV Jerman.

Pra Formula 1[besut | besut sumber]

Nick ngawali karieripun ing yuswa ingkang sanget belia, sanga taun, ing kejuaraan klub, bersama klub Kerpen-Manheim. Ing yuswa ke-13, piyambakipun dados ingkang ngajeng ing kejuaraan DMV Karting Nordrhein-Westfalen lan nggayuh panggènan kaping gangsal ing Nordrhein-Westfalen Cup. Taun salajengipun , ing taun 1991, piyambakipun pikoleh panggènan ingkang kaping tiga ing ADAC Junior Trophy lan dados anggota tim nasional ADAC Junior sarta pemenang International CIK junior. Ing taun 1992 piyambakipun nggayuh posisi kaping gangsal ing kejuaraan karting Jerman junior sadèrèngipun pikoleh izin mlebet ing World Championship ing Laval, Prancis (Formula A).[2] Ing taun 1994 piyambakipun pikoleh kemenangan ing kejuaraan Formula Ford Jerman 1600, ing pundhi Nick njuarai walu saking sanga tetandhingan. Kesuksesan punika dipunderekaken déning kemenangan salajengipun ing 1995. Kali punika, piymabakipun njuarai ajang Formula Ford Jerman Internasional 1800 kaliyan sekawan kemenangan lan gangsal podium finis, lan nyabet posisi runner-up kejuaraan Formula Ford 1800 Jerman.[2]

Formula 1[besut | besut sumber]

1997-1999: McLaren-Mercedes[besut | besut sumber]

Mobil McLaren F3000 Nick Heidfeld.

Statistik[besut | besut sumber]

thumb|right|Baju balap Nick Heidfeld.

Musim ke musim[besut | besut sumber]

  • 1986, Karting
  • 1988, Kerpen-Mannheim Club Championship
  • 1990, Nordrhein-Westfalen DMV league's Karting, juara
  • 1991, ADAC junior Trophee, ke-3 / Kejuaraan Éropah lan Dunia
  • 1992, Juara Junior German Championship of Karting, ke-5
  • 1993, Formula A di Laval
  • 1994, Formula Ford Jerman (1600), juara
  • 1995, Formula Ford Jerman (1800 International), juara; Formula Ford Jerman, ke-2
  • 1996, Formula 3 Jerman, ke-3
  • 1997, Formula 3 Jerman, juara
  • 1998, F3000 Internasional, ke-2
  • 1999, F3000 Internasional, juara, McLaren test driver
  • 2000, Formula 1 (Prost Grand Prix), 0 poin
  • 2001, Formula 1 (Sauber), ke-8, kaliyan 12 poin
  • 2002, Formula 1 (Sauber), ke-10, kaliyan 7 poin
  • 2003, Formula 1 (Sauber), ke-14, kaliyan 6 poin
  • 2004, Formula 1 (Jordan GP), ke-16, kaliyan 3 poin
  • 2005, Formula 1 (Williams F1), ke-11, kaliyan 28 poin
  • 2006, Formula 1 (BMW-Sauber), ke-9, kaliyan 23 poin
  • 2007, Formula 1 (BMW-Sauber), ke-5, kaliyan 61 poin
  • 2008, Formula 1 (BMW-Sauber), ke-6, kaliyan 60 poin
  • 2009, Formula 1 (BMW-Sauber), ke-13, kaliyan 19 poin
  • 2010, Formula 1 (BMW-Sauber), ke-18, kaliyan 6 poin

Rekor Formula 1[besut | besut sumber]

Rekor Nomor
Paling banyak meraih angka tanpa menang 240
Paling banyak podium tanpa menang 13
Finish resmi kanthi konsekutif 41 (Prancis 2007Italia 2009)
Finish balapan kanthi konsekutif 33 (Cina 2007Italia 2009)
Finish terbanyak dalam satu musim* 18 (dari 18 balapan di musim Cithakan:F1)

* Berbagi rekor bersama Tiago Monteiro (18 dari 19 di Cithakan:F1) dan Felipe Massa (18 dari 19 di Cithakan:F1)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ méndhèt jejuluk saking istilah télévisi HD (High Definition) ingkang lajèng dipunplesetakèn dados Hi-Di-Fi amargi kecepatan Heidfeld ingkang ckap kencang.
  2. ^ a b c Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng NickF1
  3. ^ "Heidfeld to pay flying visit to newborn son". uk.reuters.com. 2007-07-21. Dijupuk 2007-07-21. 
  4. ^ Meint, Alexandra (2010-08-16). "Nick became father for the third time!". nickheidfeld.com. Nick Heidfeld. Dijupuk 2010-08-17. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]