Robert Kubica

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Robert Kubica
Kubica Warszawa.jpg
Robert Kubica ing Warsawa, Polen, taun 2006.
Miyos Robert Kubica
(1984-12-07) 7 Dhésèmber 1984 (umur 31)
Cithakan:Bendera polen Krakow, Polen
Aktif ing F1 2006-…
Tim BMW Sauber (2006-…)
Balapan pisanan Hungaria 2006
Menang pisanan Kanada 2008

Robert Kubica (pangecapan ku-bit-sa, miyos wonten ing Krakow, Polen, tanggal 7 Desember 1984), punika tiyang Formula 1 saking Polen, sapunika piyambakipun guyup sareng tim BMW-Sauber. Kubica minangka satunggil-satunggilipun pembalap Formula 1 saking Polen. Piyambakipun ugi minangka pembalap Polen sepindhahan ingkang saged mimpangaken balapan F1 ing Kanada 2008.

Kubica miwiti debut ing GP Hungaria 2006. Podium perdhana dipun cithak ing GP Italia, kalih minggu sasampunipun GP Hungaria. Posisi klasemen ing taun 2008 inggih punika kaping 4 kanthi 75 poin. Targetipun ing taun 2009 inggih punika mimpangaken gelar juwara donya sareng tim BMW.

Cathetan prestasi[besut | besut sumber]

Karir[besut | besut sumber]

  • 1999: Elf Master Karting - juwara
  • 2000: Karting Dunia – juwara
  • 2001: Formula Renault – testing
  • 2002: Formula Renault
  • 2003: F3 Euroseries
  • 2004: F3 Euroseries
  • 2005: Renault World Series – juwara, Renault F1 – test driver
  • 2006: BMW-Sauber – Kaping 16 (6 poin)
  • 2007: BMW-Sauber – Kaping 6 (39 poin)
  • 2008: BMW-Sauber – Kaping 4 (75 poin)
  • 2009: BMW-Sauber – ?

F1 Racing MOTY Awards[besut | besut sumber]

  • 2006: Rookie of the Year

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Robert_Kubica&oldid=1094604"