Sebastian Vettel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel 2008.jpg
Sebastian Vettel ing Montreal 2008.
Miyos (1987-07-03) Juli 3, 1987 (umur 32)
Jerman Heppenheim, Jerman
Aktif ing F1 2007-…
Tim BMW Sauber-saputeran-(2007)
Scuderia Toro Rosso (2007-08)
Red Bull Racing (2009-…)
Balapan pisanan Amérikah Sarékat 2007
Menang kaping 1
Menang pisanan GP Itali 2008
Situs resmi

Sebastian Vettel (miyos wonten Heppenheim, Jerman, tanggal 3 Juli 1987), punika tiyang Formula 1 saking Jerman, sapunika piyambakipun guyup sareng Scuderia Toro Rosso. Sebastian Vettel minangka juwara balapan F1 paling anom ing yuswa 21 taun 73 dinten. Vettel miwiti debutipun ing F1 ing GP AS 2007 sareng tim BMW-Sauber nggentos Robert Kubica ingkang saweg tatu. Ing GP Prancis, piyambakipun ngalih dhateng tim Scuderia Toro Rosso nggentos Scott Speed.

Karir[besut | besut sumber]

  • 2006-07; Formula 1 – BMW-Sauber (test driver, siji balapan di AS 2007)
  • 2007-09; Formula 1 – Toro Rosso (masuk sejak GP Prancis 2007)
  • 2009-15; Formula 1 - Red Bull Racing
  • 2015-17; Formula 1 - Scuderia Ferrari Racing

Pranala njawi[besut | besut sumber]