Rubens Barrichello

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rubens Barrichello
Rubens Barrichello 2010 Malaysia.jpg
Barrichello padha taun 2010
Lair (1972-05-23) 23 Mèi 1972 (umur 45)
Brazil Sao Paulo, Brasil
Sejarah karier dalam ajang Formula Satu
Kawarganegaraan  Brasil
Taun aktif Cithakan:F1Cithakan:F1
Tim Jordan, Stewart, Ferrari, Honda, Brawn, Williams
Cacahé lomba 326 (322 start)
Juwara donya 0
Menang 11
Podium 68
Cacahé poin 658
Posisi pole 14
Lap paling cepet 17
Balapan kapisanan Grand Prix Afsel 1993
Menang Kapisanan Grand Prix Jerman 2000
Menang Pungkasan Grand Prix Itali 2009
Balapan pungksan Grand Prix Brasil 2011
Klasemen 2011 Posisi 17 (4 pts)
Seri IndyCar IZOD 2017
Mangsa dhebut 2012
Tim saiki KV Racing Technology
Montor no. 8
Start 1
Menang 0
Pole 0
Lap paling cepet 0
Seri sadurungé
1993–2011 Formula Satu
Rubens Barrichello di GP Kanada 1999.

Rubens Goncalves Barrichello (pangucapan ing basa Portugal: [ˈʁubẽjs baʁiˈkɛlu], punika sebatan Rubinho utawi Rubino, lair ing Sao Paulo, Brasil, 23 Mèi 1972; umur 45 taun) inggih punika seorang mantan pèmbalap F1 asal Brasil. Ngantos karièripun ing F1 saking musim Cithakan:F1 ngantos Cithakan:F1 piyambakipun sampun gègayutan kaliyan kathah tim inggih punika Jordan, Stewart, Ferrari, Honda, Brawn dan Williams.[1] Prestasi ingkang saé inggih punika ing wanci kèdadosan runner-up donya taun Cithakan:F1 lan Cithakan:F1 saat gayuh sami kaliyan Michael Schumacher ing tim Ferrari. Sejak musim 2012 Rubens membalap di ajang IndyCar bersama tim KV Racing Technology.[2][3]

Manawi karieripun ing F1, Rubens nyepeng rekor dados pembalap ingkang gadahu pengalaman ing F1 kaliyan jumlah keikutsertaan ing lomba F1 ingkang kathah 300 kali ingkang piyambakipun serat ing GP Bèlgi 2010 Sadèrèngipun rekor partisipan kathah ing lomba F1 kaserat manawi asma Riccardo Patrese, ingkang nyerat 256 kali start ngantos pungkasan karieipun ing Australia 1993. Barrichello ugi kaserat sami David Coulthard dados salah satunggaling pembalap F1 tersukses ing abad 21 ingkang boten naté ngeraih gelar juara donya.

Profil[besut | besut sumber]

Pribadi[besut | besut sumber]

Baik ayah lan kakek saking Barrichello ugi namanipun sami, Rubens Barrichello.[4] Adedasar saking kasamian asma punika, Rubens lajeng dipuntimbali dados Rubinho (basa Portugal kanggé Rubens alit), ingkang lajeng dados asma timbalan ngantos sapunika. Rubinho piyambakan kasunyatan ugi gadhah sami sanès kaliyan sang ayah, inggih punika tanggal lair ingkang sami: 23 Mèi.[5] Rubens punika pendukung saking klub sepak bola Brasil, S.C. Corinthians. Ananging piyambakipun ugi naté dados pendukung Juventus ing wanci punika sami kaliyan Michael Schumacher dipunundang hadir ing stadion Old Trafford Manchester, saat final Liga Champions 2003 ngantos A.C. Milan vs. Juventus. Barrichello lan Schumi ugi naté minangka sebuah tim sepak bola amal ing para pemainipun dipunisi déning atlet kados ta Valentino Rossi, Boris Becker, Roger Federer, lan atlet sepak bola sungguhan semacam Zinedine Zidane, Alessandro Del Piero, lan Pavel Nedved.

Konco[besut | besut sumber]

Barrichello nikah kaliyan Silvana Giaffone ing 24 Fèbruari 1997. Silvana punika sadulur saking pembalap Indy asal Brasil, Felipe Giaffone, lan jugi punika keponakan saking Affonso Giaffone Filho lan Zeca Giaffone. Ing wanci punika pasangan Rubinho lan Silvana sampun gadhah kalih tiyang bocah lanang, Eduardo ingkang lair ing taun 2001 lan Fernando ingkang lair ing taun 2005. Pasangan Rubinho lan Silvana wanci punika tinggal ing Banbury lan Curmor, kawasan Oxfordshire, Inggris. Konco ingkang saé Rubens ing ajang F1 inggih punika Felipe Massa. Bukti kedekatan Rubens lan Felipe Massa piyambakipun ningalaken ing wanci Massa nglampahi kecelakaan ing Hongaria 2009 lan kedah istirahat saking balap F1, Rubens lajeng maringi sakedhik sentuhan helm Massa ing helm ngadahanipun.[6] Lan kemenangan ing GP Éropah 2009 ingkang piyambakipun raih lajeng ugi piyambakipun persembahkan dateng Massa. ananging idola ing mangsa kecil Rubens ingkang ndhèrèk mpengaruhi supados turun ing ajang balapan inggih punika swargi Ayrton Senna. Sedinten sadèrèngipun Senna séda ing 1 Mèi 1994, Rubens naté ngingat manawi Senna-lah ingkang kawiwitan njenguk ing medical centre ing Rubens nglampahi kecelakaan ing sesi gladen GP San Marino 1994. Seminggu sadèrèngipun ugi Rubens naté terkenang badhé idolaipun mau ingkang kanthi boten sengaja ngajak Rubens makan ing sebuah restoran cepat saji ing Jepang.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Lewandowski, Dave (1 March 2012). "Barrichello 'ups the level of competition'". IndyCar Series (IndyCar). Dijupuk 1 March 2012. 
  2. ^ Freeman, Glenn (1 March 2012). "Rubens Barrichello commits to full IndyCar season with KV Racing". Autosport (Haymarket Publications). Dijupuk 1 March 2012. 
  3. ^ Azzoni, Tales (1 March 2012). "F1 veteran Barrichello to race in IndyCar in 2012". Google News (Google Inc.). Associated Press. Dijupuk 1 March 2012. 
  4. ^ http://www.teleresponde.com.br/rubens.htm Interview: Rubens Barrichello (grandfather)
  5. ^ "My story, from Rubens Barrichello Official site". Dijupuk 2007-06-02. 
  6. ^ Tribute to Massa on Barrichello's helmet, F1fanatic.co.uk

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Jordan GP

Cithakan:Brawn GP