Valentino Rossi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Valentino Rossi
Valentino Rossi 2007 Oct.jpg
Valentino Rossi
Warga negara Itali Italia
Miyos (1979-02-16) Fèbruari 16, 1979 (umur 38)
Miyos ing Urbino, Pesaro e Urbino, Italia
Website fanclubvalentinorossi.com
MotoGP Record
Tim sapuniki Fiat Yamaha Team
Nomer motor 46
Jawara Donya 8
125cc - 1997
250cc - 1999
500cc - 2001
MotoGP - 2002, 2003, 2004, 2005, 2008
Start 210
Menang 97
Podium 151
Pole positions 51
Fastest lap 78
Championship Points 3720
2008 Championship position 1st (373 pts)

Valentino Rossi (lair ing Urbino, Italia, 16 Fèbruari 1979; umur 38 taun) punika satunggiling pambalap ing balap grandprix motor donya sasampunipun éra Michael Doohan, kanthi titel jawara donya ing sekawan kelas ingkang bènten ingkang dipunpikantuk salebeting pitung taun ing kariripun.Putra saking mantan pambalap GP 250 cc Graziano Rossi lan Stefania Palma puniki nyepeng kathah rékor lan prèstasi ingkang dipunpikantuk nglangkungi kathah senioripun. Total pambalap èksentrik puniki mbukukaken 8 gelar jawara donya, sepindhah ing kelas 125cc, sepindhah ing kelas 250cc, lan kaping enem ing kelas puncak, 500cc lan MotoGP

Pranala njawi[besut | besut sumber]