Marc Márquez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Marc Márquez
Marc Márquez Alentà
Qatar 125cc podium 2010.jpg
Márquez (right) bersama Efrén Vázquez (kiri) dan Nicolás Terol di podium pada GP Qatar 2010.
Kabangsan  Spanyol
Tanggal lair (1993-02-17) 17 Fèbruari 1993 (umur 26)
Papan lair Cervera (Spain)
Current team
Nomer motor 93

Marc Marquez laér ing Spanyol 17 Fèbruari 1993. Dèwèké ngawali debut pertamané minangka pembalap kelas 125cc ing taun 2008. Podium pertamané dèwèké éntuki nalika balapan ing Donington Park, Inggris.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Kejuaraan donya 125cc[besut | besut sumber]

Marc Marquez gawé debuté ing kejuaraan ing tanggal 13 April 2008 kelas 125cc, ing GP Portugal 2008 nalika umur 15 taun 56 dina. Dèwèké ya iku pembalap paling enom spanyol kang kasil ngrebut posisi pole lan podium ing ajang kejuaraan MotoGP.

Márquez ing GP Walanda 2010.

Márquez mikolèh podium pertamané tanggal 22 Juni 2008 ing GP Inggris 2008 nalika umur 15 taun 127 dina. Ing 2009, dèwèké ya iku pembalap pabrikan KTM lan ing GP Perancis 2009, deweké mikolèh posisi pole pertamané nalika umur 16 taun 89 dina. Deweké uga nggayuh pole ing GP Spanyol 2010 nanging dewèké kena musibah ing lap pertama nalika pipa knalpoté tiba lan ana ing ngisoré ban mburi, kang menyebapaké Márquez ngalami kecelakaan. Kemenangan pertamané digayuh ing tanggal 6 Juni 2010 ing GP Italia 2010. Kemenangan sebajuré menang manèh ing GP Inggris 2010, GP Walanda 2010 lan GP Catalan 2010 kang ndadèkaké Márquez minangka pembalap paling enom kang menangaké papat balapan katurut-turut.[2] Kemenangan kalimoné digayuh ing GP Jerman 2010 lan dadi kemenangan Derbi kang kaping 100 ing kejuaraan MotoGP. Márquez dadi pembalap pertama awit Valentino Rossi ing 1997 kang menang 5 balapan katurut-turut ing balapan 125cc.[3] Patang kemenangan katurut-turut saka GP Jepang 2010 nganti GP Portugal 2010 wis manggonaké Márquez mimpin kanti 17 poin sak nduwuré Nicolas Terol kanti amung sak sèri kang isèh. Ing GP Portugal 2010, gendéra ambang dikibaraké ing balapan amarga udan, sakduruné gendéra berkibar Márquez ana ing posisi laro sak ngisore Terol. Nalika mbalék ing grid kanggo balapan kapindho, Márquez tiba ing lap pemanasan lan kudu mbalék marang pit. Kanti ndandani kendaraané, Márquez wiwit start ing mburi sawisé ora kasil mentu saka pit lane sadurungé limang menit mèh start. Sanajan mangkono, Márquez tetep semangat nalika wiwit start lan kasil menangaké perlombaan. Kanti mangkono márquez ndawakaké keunggulané sadurungé sèri terakhir ing Valencia. Kemenangan kaping sepuluhé ing mangsa 2010 nggawé dèwèké madani rekor kang digawé déning Valentino Rossi ing taun 1997.[4] Marquez ana ing posisi papat ing balapan terakhir GP Valencia 2010 lan ndadèkaké juara donya paling enom keloro sawisé Loris Capirossi.[5][6]

Statistik[besut | besut sumber]

Mangsa ke mangsa[besut | besut sumber]

Mangsa Kelas Motor Tim Balapan Menang Podium Pole FLap Poin Posisi
2008 125cc KTM Repsol KTM 125cc 13 0 1 0 0 63 13th
2009 125cc KTM Red Bull KTM Motosport 16 0 1 2 1 94 8th
2010 125cc Derbi Red Bull Ajo Motorsport 17 10 12 12 8 310 1st
2011 Moto2 Suter Team CatalunyaCaixa Repsol 15 7 11 7 2 251 2nd
2012 Moto2 Suter Team CatalunyaCaixa Repsol 9 4 7 6 2 163* 1st*
  • * Mangsa berlansung.

Kelas ke kelas[besut | besut sumber]

Kelas Mangsa Balapan kaping 1 Podium kaping 1 Menang kaping 1 Balapan Menang Podium Pole FLap Poin Juara
125 cc 2008–2010 2008 Portugal 2008 Inggris 2010 Italia 46 10 14 14 9 467 1
Moto2 2011– 2011 Qatar 2011 Perancis 2011 Perancis 24 11 18 13 4 414 0

Balapan saka Taun ke taun[besut | besut sumber]

(key) (Balapan kanti tulisan bold nunjukake pole position, Balapan kanti tulisan italics nunjukake fastest lap)

Tahun Kelas Motor 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Posisi Akhir Poin
2008 125cc KTM QAT SPA
DNS
POR
18
CHN
12
FRA
Ret
ITA
19
CAT
10
GBR
3
NED
Ret
GER
10
CZE
Ret
RSM
4
IND
6
JPN
Ret
AUS
9
MAL VAL 13th 63
2009 125cc KTM QAT
Ret
JPN
5
SPA
3
FRA
Ret
ITA
5
CAT
5
NED
10
GER
16
GBR
15
CZE
8
IND
6
RSM
4
POR
Ret
AUS
9
MAL
Ret
VAL
17
8th 94
2010 125cc Derbi QAT
3
SPA
Ret
FRA
3
ITA
1
GBR
1
NED
1
CAT
1
GER
1
CZE
7
IND
10
RSM
1
ARA
Ret
JPN
1
MAL
1
AUS
1
POR
1
VAL
4
1st 310
2011 Moto2 Suter QAT
Ret
SPA
Ret
POR
21
FRA
1
CAT
2
GBR
Ret
NED
1
ITA
1
GER
1
CZE
2
IND
1
RSM
1
ARA
1
JPN
2
AUS
3
MAL
DNS
VAL
DNS
2nd 251
2012 Moto2 Suter QAT
1
SPA
2
POR
1
FRA
Ret
CAT
3
GBR
3
NED
1
GER
1
ITA
5
IND
CZE
RSM
ARA
JPN
MAL
AUS
VAL
1st* 163*

.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. marc-marquez-bintang-muda-berambisi-besar, (Kaunduh 9/11/12).
  2. "Márquez makes it four in a row at Catalunya". motogp.com (Dorna Sports). Marc Márquez became the youngest ever rider to take four successive Grand Prix wins on Sunday when he triumphed in the 125cc Gran Premi Aperol de Catalunya. (Kaunduh 9/11/12)
  3. "Márquez continues winning run at Sachsenring". motogp.com (Dorna Sports). (Kaunduh 9/11/12)
  4. "Dramatic tenth victory of season for Márquez in Portugal". motogp.com (Dorna Sports). (Kaunduh 9/11/12)
  5. "Smith wins in Valencia as Márquez seals 125cc title". motogp.com (Dorna Sports). (Kaunduh 11/11/12)
  6. "Marc Márquez: 2010 125cc World Champion". motogp.com (Dorna Sports). Kaunduh 11/11/12)