Andrea Dovizioso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso 2010 Qatar.jpg
Dovizioso at the 2010 Qatar Grand Prix.
Kabangsan Itali Italian
Tanggal lair (1986-03-23) Maret 23, 1986 (umur 33)
Papan lair Forlì (Italy)
Current team
Nomer motor 4
Website andreadovizioso.com

Andrea Dovizioso (lair ing Forli, Italia, 23 Maret 1986; umur 33 taun) ya iku pambalap ing MotoGP asal saka Italia. Uga Andrean kalebu sajeroning tim Repsol Honda lan dadi juwara donya ing kelas 125cc ing taun 2004.

Ing taun 2002 panjenengané gabung menyang Team Scot Honda ing kelas 125cc uga ngasilaké finis ing urutan 16. Asil kang paling apik ing taun mau ya iku kacathet mlebu finis ing urutan sanga ing Le Mans lan Donington.

Déné saiki Dovizioso wis dadi pembalap ing kelas utama MotoGP, sepisan dhèwèké gabung ana tim Repsol Honda, nanging mung bisa gayuh podhium siji sepisan, yaiku ing seri balapan Inggris.

Pranala njaba[besut | besut sumber]