Casey Stoner

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Casey Stoner
Casey Stoner photo 2012.jpg

Casey Stoner ing mangsa MotoGP 2012
Warga negara  Australia
Miyos (1985-10-16) 16 Oktober 1985 (umur 34)
Miyos ing Southport, Queensland, Australia
Website caseystoner.com.au
MotoGP Record
Tim sapuniki Pensiun
Nomer motor 27
Jawara Donya 2 (2007)(2010)
Start 144
Menang 30
Podium 63
Pole positions 26
Fastest lap 24
Championship Points 1807
2012 Championship position Posisi 4 (225 poin)

Casey Stoner (lair ing Southport, Queensland, Australia, 16 Oktober 1985; umur 34 taun) ya iku salah siji pembalap MotoGP saka Australia.[1] Saiki Stoner mèlu ing tim Repsol Honda. Stoner miwiti mèlu balap motor dadi pambalap wild card ing Sirkuit Donington Park, nalika GP Inggris kelas 125cc taun 2001.[1] Sawisé mbalap ana ing kelas 125cc lan 250cc, Stoner banjur mlebu ana ing kelas MotoGP nalika taun 2006 lan mlebu tim LCR Honda.[1] Puncak karire ya iku taun 2007 nalika Stoner ing tim Ducati Marlboro lan bisa dadi juwara donya sing pisanan.[1] Sawisé dadi juara donya taun 2007 banjur ana ing yaun 2008, Stoner olèh kanugrahan gelar Young Australian of the Year kang diwenehke déning pamaréntah Australia.[1]

Pribadi[besut | besut sumber]

Casey Stoner ya iku putra nomer loro saka pasangan Colin Stoner lan Bronwyn.[2] Casey nduwé mbakyu kang jenenge Kelly Stoner kang uga nduwé kasenengan lan asring mèlu balapan montor amatir. Wiwit cilik, Stoner wis biyasa karo sing jenenge pit montor. Pit montor pisanan kang diduweni dicoba nalika umur 4 taun sawisé diajari déning kangmase.[2][3]

Kulawarga lan kanca[besut | besut sumber]

Adriana Tuchyna lan Casey Stoner ana ing GP Valencia 2009.

Casey Stoner ketemu karo Adriana Tuchyna, kang asalé saka Adelaide nalika balapan MotoGP Australia 2003.[2] Nalika iku Stoner mènèhi tanda tangane ana ing wetengé Adriana.[2] Suwening-suwé Stoner lan Adriana bangun bale wisma bebarengan, lan saiki diwènèhi momongan anak wadon siji. Lairé anaké Stoner jalari dhèwèké mutusaké pensiun saka donyaning MotoGP jalaran rumangsa iku donya kang bebayani, apa manèh nalika iku sapepadha pembalap MotoGP yaiku Marco Simoncèli tiwas ing balapan sèri Malaysia. Stoner banjur ngumumaké yèn dhèwèke bakal pensiun sawisè musim balap 2012.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e www.motogp.com
  2. a b c d Casey Stoner Biography olèh Tom Bapallaz - Penerbit: B-First Mizan; halaman 17
  3. www.caseystoner.com.au