Casey Stoner

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Casey Stoner
Casey Stoner 2011 Estoril 2.jpg

Casey Stoner sakwise tes pra-musim MotoGP 2011
Warga negara  Australia
Miyos (1985-10-16) 16 Oktober 1985 (umur 31)
Miyos ing Southport, Queensland, Australia
Website caseystoner.com.au
MotoGP Record
Tim sapuniki Repsol Honda
Nomer motor 27
Jawara Donya 1 (2007)
Start 144
Menang 30
Podium 63
Pole positions 26
Fastest lap 24
Championship Points 1807
2010 Championship position Posisi 4 (225 poin)

Casey Stoner (lair ing Southport, Queensland, Australia, 16 Oktober 1985; umur 31 taun) ya iku salah siji pembalap MotoGP saka Australia.[1] Saiki Stoner melu ing tim Repsol Honda. Stoner miwiti melu balap motor dadi pambalap wild card ing Sirkuit Donington Park, nalika GP Inggris kelas 125cc taun 2001.[1] Sawise mbalap ana ing kelas 125cc lan 250cc, Stoner banjur mlebu ana ing kelas MotoGP nalika tahun 2006 lan mlebu tim LCR Honda.[1] Puncak karire ya iku taun 2007 nalika Stoner ing tim Ducati Marlboro lan bisa dadi juwara donya sing pisanan.[1] Sawise dadi juara donya taun 2007 banjur ana ing yaun 2008, Stoner oleh kanugrahan gelar Young Australian of the Year kang diwenehke déning pamaréntah Australia.[1]

Pribadi[besut | besut sumber]

Casey Stoner ya iku putra nomer loro saka pasangan Colin Stoner lan Bronwyn.[2] Casey nduwé mbakyu kang jenenge Kelly Stoner kang uga nduwé kasenengan lan asring melu balapan montor amatir . Wiwit cilik, Stoner wis biyasa karo sing jenenge pit montor. Pit montor pisanan kang diduweni dicoba nalika umur 4 taun sawise diajari déning kangmase.[2][3]

Kulawarga lan kanca[besut | besut sumber]

Adriana Tuchyna lan Casey Stoner ana ing GP Valencia 2009.

Casey Stoner ketemu karo Adriana Tuchyna, kang asale saka Adelaide nalika balapan MotoGP Australia 2003.[2] Nalika iku Stoner menehi tanda tangane ana ing wetenge Adriana.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (en)www.motogp.com
  2. ^ a b c d Casey Stoner Biography oleh Tom Bapallaz - Penerbit: B-First Mizan; halaman 17
  3. ^ www.caseystoner.com.au


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Casey_Stoner&oldid=1055064"