Google

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Google Inc.
Publik (NASDAQ: GOOG), (LSE: GGEA)
Indhustri Internet, Perangkat lunak komputer
Diyasa California Menlo Park, California (4 September 1998[1][2]
Kantor gedhé Mountain View, California, Amerika Serikat
Wong kunci
Eric E. Schmidt(CEO & Direktur)
Sergey M. Brin (Pendiri, Presiden Teknologi)
Lawrence E. Page(Pendiri, Presiden Produk)
Wijil Lihat daftar produk Google
Olèh-olèhan Green Arrow Up.svg23,651 miliar USD (2009)[3][4]
Green Arrow Up.svg8,312 miliar USD (2009)[3][4]
Cithakan:Ifaffirmed Green Arrow Up.svg6,520 miliar USD (2009)[3][4]
Gunggung asèt Green Arrow Up.svg40,497 miliar USD (2009)[3][4]
Gunggung ékuwitas Green Arrow Up.svg36,004 miliar USD (2009)[4]
Cacah karyawan
20.621 (2010)[5]
Slogan Don't be evil (Jangan menjadi jahat)
Sana jaringan www.google.com

Google Inc. ya iku perusahaan internet kang paling gedhé saiki. Google iku dadi mesin panggolét kang paling akéh dienggo ing dunya amarga gampangé.

Sajarah Google[besut | besut sumber]

Jeneng Google iku sakbeneré merga salah éja. sakjané googol kang artiné wilangan kang akéh. Perusahaan Google didhiriakna déning Larry Page lan Sergey Brin sawektu isih kuliah ing Stanford University. Google Inc. nduwèni kantor ing Googleplex. Ing awal ngadege Google Inc kantoré iku ana ing Garasi.

Produk Google[besut | besut sumber]

Prodhuk perusahaan Google iku wis akéh antara liya

Tips Nggolék Informasi ing Google[besut | besut sumber]

  • Nggolék nganggo kalimat péndhek bisa, nganggo kalimat dawa uga bisa.

Delng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathethan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Google Milestones". Corporate Information. Google, Inc. Retrieved September 28, 2010. .
  2. ^ "Third Amended and Restated Certificate of Incorporation of Google Inc. (Delaware)". August 24, 2004. Retrieved September 27, 2008. 
  3. ^ a b c d "Financial Tables". Google Investor Relations. Retrieved 2010-02-18.  Unknown parameter |published= ignored (help)
  4. ^ a b c d e U.S. Securities and Exchange Commission (2009). "Form 10-K". Washington, D.C.: United States of America. Part II, Item 6. Retrieved 2010-02-18. 
  5. ^ "Google profits beat expectations". BBC News. 2010-04-15. Retrieved 2010-05-03. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Google&oldid=1063033"