Microsoft

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Koordhinat: 47°38′22.55″N 122°7′42.42″W / 47.6395972°N 122.1284500°W / 47.6395972; -122.1284500

Kanggo kagunaan liyané, pirsani Microsoft (disambiguasi).
Microsoft Corporation
Public
Kadagangaké minangka NASDAQMSFT
Dow Jones Industrial Average Component
NASDAQ-100 Component
S&P 500 Component
Indhustri Computer software
Diyasa Albuquerque, New Mexico, United States (April 4, 1975 (1975-04-04))
Sing yasa Bill Gates, Paul Allen
Kantor gedhé Microsoft Redmond Campus, Redmond, Washington, U.S.
Tlatah lumadi
Worldwide
Wong kunci
Wijil
Ladènan Online services
Olèh-olèhan Increase US$ 73.72 billion (2012)[1]
Decrease US$ 21.76 billion (2012)[1]
Decrease US$ 16.97 billion (2012)[1]
Gunggung asèt Increase US$ 121.2 billion (2012)[1]
Gunggung ékuwitas Increase US$ 66.36 billion (2012)[1]
Cacah karyawan
94,000 (2012)[1]
Anak kumpeni List of Microsoft subsidiaries
Sana jaringan Microsoft.com
Cathetan sikil
[2]

Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT, diyasa 1975), kantor pusaté ing Redmond, Washington, Amérika Sarékat, iku perusahaan piranti alus gedhé dhéwé ing donya (kanthi punjul 50.000 karyawan ing manéka nagara, tekan Mèi 2004).

Microsoft ngembangaké, gawé, nglisensikaké lan ndhukung manéka jinis prodhuk software kanggo manéka piranti pakomputeran. Prodhuké kang paling misuwur ya iku golongan sistem operasi Microsoft Windows, kang wis ana ing endi-endi sajeroning pasar komputer desktop.

Strategi bisnis Microsoft kang agresif wis njalari sapérangan panylidhikan pamaréntah, kalebu tuntutan hukum fédheral nalika taun 1998 ing ngendi Microsoft dinyatakaké wis kanthi ilegal migunakaké kekuwatan monopoliné kanggo ngalahaké pesaingé; liwat aksi bandhing lan negosiasi, Microsoft wis ngurangi prabawa saka putusan iki ing pangoprasian perusahaan lan status kewuangané.

Prodhuk lan organisasi[besut | besut sumber]

Microsoft adol manéka prodhuk software. Akèh saka prodhuk mau dikembangaké kanthi internal, contoné Microsoft Basic. Sapérangan prodhuk dituku saka pihak liya banjur dimèrek ulang déning Microsoft kanggo dhistribusiné, kaya déné Microsoft Project, sawijining program manajemen proyèk; Visio, sawijining program pantabèlan; DoubleSpace; Virtual PC kang dituku saka Connectix; lan malah MS-DOS dhéwé, kang dadi awal kasuksèsan Microsoft sajeroning donya panggawéyan lan pamasaran piranti alus.

Nalika wulan April 2002, Microsoft diorganisasi-ulang dadi pitung unit bisnis utama,ya iku:

  • Windows Client (ngemunah client, server lan sistem operasi kang jenengé Microsoft Windows)
  • Information Worker (ngemunah prodhuk software kanggo kantor)
  • Microsoft Business Solutions (ngemunah jasa bisnis lan aplikasi prosès)
  • Server and Tools (ngemunah piranti pangembangan lan software server kang kaintegrasi)
  • Mobile and Embedded Devices (ngemunah palmtop lan jasa tèlpon)
  • MSN (ngemunah jasa mawa basis-web)
  • Home and Entertainment (ngemunah hardware lan software konsumèn)

Ada uga Unit Bisnis Macintosh kang ndadèkaké Microsoft pangembang software Macintosh gedhé dhéwé sanjabané Apple dhéwé.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f "Microsoft Corporation Financial Statements". Google. February 28, 2011. Dijupuk April 4, 2011. 
  2. ^ "2011 Form 10-K, Microsoft Corporation". United States Securities and Exchange Commission. July 28, 2011. Dijupuk August 23, 2011. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]